| |     ћирилица | english  
Naslovna
Gümrük

Takozvani „zeleni kontrolni prolaz", tamo gde on postoji, putnici koji prelaze preko graničnog prelaza mogu koristiti samo kada ne poseduju robu koja podleže plaćanju uvoznih dažbina. U suprotnom se koristi „crveni kontrolni prolaz", prijavljuje se sve što putnik nosi sa sobom i u tzv. skraćenom postupku carini se roba vrednosti do tri hiljade evra, po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10 odsto, što uz PDV i druge takse čini oko 30 odsto vrednosti robe.

U našu zemlju, pored ličnog prtljaga i lekova za ličnu upotrebu, slobodno se može uneti do 200 cigareta, jedan parfem ili litar alkoholnog pića. Posebne dozvole potrebne su za žive životinje, sirovine životinjskog porekla, kućne ljubimce, kao i za biljke i amaterske radio-stanice. Zabrana bez izuzetka odnosi se na oružje i municiju, nedozvoljene supstance, otrove i štetne materije kao i piratsku robu – plagijate.

Limit za iznos deviza iz zemlje iznosi 10.000 evra. Unos novca u zemlju je i dalje neograničen, ali su svi putnici u obavezi da prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, prijave prenos svake sume iznad 10.000 evra i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

 

Više informacija o carini možete potražiti OVDE.

 

Unos kućnih ljubimaca

 

Carinske potvrde

 

 

 Za dodatna obaveštenja, molimo obratite se Konzularnom odeljenju Ambasade.


Yazdır
Konsolosluk işlemleri
VİZA VE KONSOLOSLUK ÜCRETİ YATIRILACAK BANKA HESAP BİLGİLERİ
VİZE BAŞVURUSU ALIMI DURDURULDU
SINIRLARIN KAPATILMASI
КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ
VİZE DUYURUSU
Konsolosluk görev bölgesi
Seyahat belgeleri
Hazır biometrik pasaportlar
Sırbistan girişi - vize
Gümrük
Vatandaşlık
Statü soruları
Evrak Onaylama
Askerlik
Diğer konsolosluk işlemleri
Vatandaşların Yurtdışı Seyahatları
Konsolosluk İşlemi Ücret Listesi
Formlar