| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа

Телефон:  + 90312 / 426-24-32

хитни позиви: +90533 / 483 32 07

Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ТЕЛЕФОН ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ / ACİL DURUMDA TELEFON NUMARAMIZ / NUMBER FOR EMERGENCY CASE

Број за хитне позиве који ће бити активан 24/7 / Emergency calls number that will be active 24/7 / Acil arama numaralarının 7/24 aktif olması hat +90 533 483 32 07


ИНФОРМАЦИЈА О ИЗДАВАЊУ ВИЗА РАДНИЦИМА СТРАНИХ КОМПАНИЈА КОЈИ ДОЛАЗЕ НА РАД У СРБИЈУ

Уколико страни држављани планирају да пословно бораве у Србији у перидоу не дужем од 90 дана подноси се захтев за издавање визе типа Ц. Уколико је планирано запошљавање странаца са посебним условима рада за који му јепотребна радна дозвола а мора бити у складу са прописима који уређују запошљавање странаца. Уколико ће укупни боравак ће бити мањи од 90 дана, из разлога изадавања радне дозволе, предуслов је одобрење визе типа Д за улазак у Србију.


 
 
Амбасадор Зоран Марковић поводом масакра на Новом Зеланду

Ијава Амбасадора Зорана Марковића за Анадолу Агенцију поводом масакра који је однео 49 живота на Новом Зеланду.https://www.aa.com.tr/en/europe/terror-has-no-connection-with-history-of-balkans-envoy/1420356


НАЦИОНАЛНИ ДАН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Амбасадор Р.Србије у Турској Зоран Марковић је јуче, 12.02, поводом Дана државности, Дана Војске Србије и 140-е годишњице успостављања билатералних односа између Србије и Турске, приредио пријем у Анкари за високе званице Републике Турске, дипломатски и војни кор. Пријему је присуствовао и низ истакнутих личности из јавног живота Турске, као и представници наше исељеничке заједнице.

 

 

У свечаној атмосфери, после интонирања химни Србије и Турске, званицама су се обратили амбасадор Марковић и министар за спорт и омладину Турске Мехмет Касапоглу. Заједнички је оцењено да су билатерални односи између две земље на највишем нивоу у новијој историји и да представљају основу за даље продубљивање сарадње и јачање трговинске размене и инвестиција. У говорима је изражено међусобно поштовање и разумевање које је изграђено током више векова заједничке историје, уз бројне сличности које и данас повезују два народа. Имајући у виду изазове са којима се две државе суочавају, истакнуто је очекивање међусобне подршке у свим сферама где се интереси поклапају.

   


ПОСЕТА МИНИСТРА КУЛТУРЕ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ ШТАНДУ СРБИЈЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА

На позив Амбасадора Марковића, штанд Репyблике Србије посетио је Њ.Е. Министар културе и туризма Републике Турске, господин Мехмет Ерсоy. У краћем разговору министар се интересовао за наша очекивања на турском тржишту. Амбасадор Марковић је одговорио да овом тржисту Србија придаје велики значај, да је у прошлој години преко 100.000 турских туриста посетило пре свега Београд, али да је циљ да се Турска упозна и са потенцијалима других градова и нашег зимског туризма, за шта је Министар Ерсоy показао посебан интерес, те је амб. Марковић искористио прилику да саговорника ближе упозна са могућностима које пружа Копаоник као центар нашег зимског туризма.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова