| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа
Телефон:  + 90312 / 426-24-32 Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ЗАПИСНИК О ОТВОРАЊУ ПОНУДА И ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / RECORD OF OPENING OF BIDS AND THE DECISION ON THE CONTRACT AWARD

ЗАПИСНИК О ОТВАРАЊУ ПОНУДА  /  RECORD ON OPENING OF BIDS

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА  /  DECISION ON THE CONTRACT AWARD


ПОНОВО УВЕДЕНЕ ВИЗЕ ЗА ИРАНСКЕ ДРЖАВЉАНЕ

Према одлуци донетој 8. октобра 2018 на седници владе РС престаје да важи „Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран“. Одлука ступа на снагу 17.10.2018. године и од тог датума свим држављанима ИР Иран, носциоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србији виза је потребна.


 
 
СУСРЕТ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БРАНИСЛАВА НЕДИМОВИЋА СА МИНИСТРОМ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ШУМАРСТВА РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ БЕКИРОМ ПАКДЕМИРЛИЈЕМ, АНКАРА 05.12.2018.

На позив Њ.Е. министра пољопривреде и шумарства Републике Турске Бекира Пакдемирлија, Њ.Е. министар пољопривреде Републике Србије Бранислав Недимовић је боравио у једнодневној радној посети Aнкари. Два министра су овом приликом рекапитулирала динамику досадашње сарадње из области у надлежности својих ресора, уз констатацију да постоји велики простор за њено даље продубљивање и проширење на добробит обе стране и грађана две државе. Министар Недимовић је пренео турском колеги да је Народна скупштина Републике Србије ратификовала иновирани Споразум о слободној трговини и да се очекује да у најскорије време то исто уради и Велика народна скупштина Републике Турске, како би овај важан билатерални уговор ступио на снагу и отворио нове перспективе трговинске размене. Констатовано је да међусобна размена добара превазилази једну милијарду долара и да велики удео у томе управо имају производи из области сточарства. Разговору два министра, у оквиру делегације Републике Србије, присуствовао је и Њ.Е. Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић.

  


ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА О БЕОГРАДУ

Синоћ је у Дениз Музеју у Истанбулу, у присуству великог броја званица, премијерно приказан филм познатог серијала ,,Евлија Челебија путује по свету”, који је овог лета сниман у Београду, а који се емитује на Националној радио-телевизији Турске – ТРТ. Догађај је званично отворен обраћањем амбасадора РС у Турској, Зорана Марковића, а затим је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а одржао презентацију Београда за преко 100 присутних званица из света туризма, културе, дипломатије и привреде.

 

Путописни филм ,,Евлија Челебија путује у Београд” траје око пола сата, представља најзначајније културне и историјске знаменитости нашег града, и почетком наредне године ће бити приказан на ТРТ каналу. По завршетку пројекције, гости су уживали у српској храни, коктелу и музичком наступу београдског саксофонисте Александра Саровића, док је у другом делу простора Дениз Музеја уприличена и изложба фотографија о Београду.


ИЗВОДИ ИЗ МКР ОД СТРАНЕ БИВШЕ СФРЈ

Обавештавају се сви држављани Републике Србије, рођени на територији бивше СФРЈ да уколико до сада нису покренули поступак за упис у матичне књиге рођених Републике Србије, да је потребно да то ураде и регулишу тиме своја права што ће бити потребно при прибављању свих нових путних исправа.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова