| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа
Телефон:  + 90312 / 426-24-32 Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ПРЕСТАНАК ЕМИТОВАЊА РТС САТ СА САТЕЛИТА ЕУТЕЛСАТ 16Е И ПРЕЛАЗАК НА АСТРА 4А

ТВ програм РТС Сателит и радио програма Радио Београд 1 од 12. јуна 2017. не емитује се више преко сателита Еутелсат 16Е. Програми се могу пратити преко сателита Астра 3Б, на орбиталној позицији 23,5Е и преко сателита Астра 4А, на орбиталној позицији 4,8Е. Од 15. јула 2017 емитовање ће се вршити искључиво преко сателита Астра 4А.

подешавања


ПРЕПОРУКЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ЗА ПУТОВАЊЕ И БОРАВАК У ТУРСКОЈ

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10569-turska?lang=cyr


 
 
ПОЛИТИЧКЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

У Анкари су 17. априла одрђане билатералне политичке консултације између Министарства спољних послова Р. Србије и Министарства спољних послова Р.Турске. Нашу делегацију предводио је државни секретар Немања Стевановић, а турску подсекретар, амбасадор Умит Јалцин. Са наше стране учествовао је и начелник Одељења за суседне земље, амбасадор Слободан Вукчевић, као и амбасадор Зоран Марковић.

Разматрана су сва важнија билатерална  питања у односима две земље. Констатовано је да су односи врло добри. Посебно је констатовано да има простора за даљи напредак у сфери економије, трговине и инвестиција. Обострано је истакнут значај наступајуће званичне посете Р.Турској, председника Републике Србије Александра Вучића. Разматрана су и питања на Западном Балкану, као и у региону Блиског истока.  Договорена је редовна динамика одржавања политичких консултација.


АМБАСАДОР ПОСЕТИО ГУВЕРНЕРА ИСТАНБУЛА

Амбасадор Републике Србије у Анкари Зоран Марковић учинио куртоазну посету гувернеру Истанбула Васипу Шахину.

 


АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ИСТАНБУЛА

Амбасадор Зоран Марковић, учинио је куртоазну посету градоначелнику Истанбула господину Кадиру Топбашу. Том приликом размотрени су започети пројекти са посебним акцентом на братимљење Београда и Истанбула, као новог искорака у продубљивању билатералних односа између Републике Турске и Републике Србије.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова