| |     Türkçe | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00
Празници

Адреса
Yazanlar Sokak No. 1
06691 Kavaklidere, Анкара
Република Турска

Tелефон:  + 90312 / 426-02-36 Локација/Мапа

Телефон:  + 90312 / 426-24-32

хитни позиви: +90533 / 483 32 07

Конзуларна надлежност
Факс:        + 90312 / 427-83-45 Почасни конзули
E-mail: embserank@gmail.com Интернет сајт: http://www.ankara.mfa.gov.rs

 


 
ТЕЛЕФОН ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ / ACİL DURUMDA TELEFON NUMARAMIZ / NUMBER FOR EMERGENCY CASE

Број за хитне позиве који ће бити активан 24/7 / Emergency calls number that will be active 24/7 / Acil arama numaralarının 7/24 aktif olması hat +90 533 483 32 07


ИНФОРМАЦИЈА О ИЗДАВАЊУ ВИЗА РАДНИЦИМА СТРАНИХ КОМПАНИЈА КОЈИ ДОЛАЗЕ НА РАД У СРБИЈУ

Уколико страни држављани планирају да пословно бораве у Србији у перидоу не дужем од 90 дана подноси се захтев за издавање визе типа Ц. Уколико је планирано запошљавање странаца са посебним условима рада за који му јепотребна радна дозвола а мора бити у складу са прописима који уређују запошљавање странаца. Уколико ће укупни боравак ће бити мањи од 90 дана, из разлога изадавања радне дозволе, предуслов је одобрење визе типа Д за улазак у Србију.


 
 
СУСРЕТ АМБАСАДОРА И ТУРСКОГ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Данас, 20. фебруара 2020, амбасадор Зоран Марковић учинио је радну посету Министру унутрашњих послова Републике Турске Сулејману Сојлуу. Обе стране су истакле изванредне билатералне односе двеју земаља, посебно два министарства унутрашњих послова. Разговарано је о конкретним могућностима унапређења постојеће сарадње.


АМБАСАДОР У ПОСЕТИ УДРУЖЕЊУ ПОСЛОВНИХ ЉУДИ

Амбасадор Марковић посетио је САНКОН - конфедерација индиструјалаца пословних жена и мушкараца чији су чланови више од 100 привредних субјеката са простора централне Анадолије. Председник удружења Феридун Џевахироглу изразио је интерест за успостављање пословне сарадње са провредним субјектима из Србије. Амбасадор је поздравио иницијативу и изразио спремност да Амбасада посредује у успостављању сарадње.


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АНКАРИ

У амбасади Републике Србије у Анкари, 13 фебруара 2020.године приређен је пријем поводом Дана држаности. Било је присутно око 250 званица, већином припадници дипломатског кора, потом медија и затим истакнути привредници из Анкаре и политичког живота Анкаре. Почасни гост испред Владе Републике Турске био је министар за омладину и спорт Мехмет Касаполу, а био је присутан и заменик МИП-а Фарук Кајмакчи. Интересантно је да је овогодишњем пријему велики значај дат и од оружаних снага Републике Турске, које је представљао командант турске морнарице, адмирал Аднан Озбал, са припадницима Генералштаба.

 

После интонирања химни високе званице поздравили су амбасадор З.Марковић и министар омладине и спорта М.Касаполу. Амб. З.Марковић је у свом обраћању акценат ставио на изванредне билатералне односе две земље, успостављене још за време оснивача модерне Турске Кемал Паше Ататурка и Краља Александра Карађорђевиђа, а учвршћени кроз блиске односе председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана. Министар М.Касаполу је у свом обраћању елаборирао достигнућа билатералних односа током прошле године, поздравивши напредак Републике Србије у преговорима о прикључивању наше земље Европској унији. Своје излагање је завршио упутивши поруку „Живело турско-српско пријатељство“ на српском језику.

Говор Амбасадора Марковића можете прочитати на линку а почасног госта, Министра Мехмета Касапоглуа на линку.

Званице су у више одвојених контаката изразиле посебно задовољство што су имале прилику да присуствују догађају организованом у историјском здању српске амбасаде у Анкари, које је под заштитом Турске као културно добро, а које је у потпуности реновирано у претходне две године Фотографије са овог догађаја, као и видео материјал могу се преузети са интернет странице публикације која прати активности у дипломатском кору „Diplomatic Observer“ : https://diplomaticobserver.com/_haber/serbia-s-national-day-was-celebrated-in-ankara.

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова