| |     Türkçe | ћирилица  
Home
SERBIA - EMERGING TECH DEVELOPMENT HUB

The Brochure `Serbia - Emerging Tech Development Hub`  contains information for all companies interested for investing in Serbia regarding the government`s  supports for company establishing and doing business.


INVITATION TO A FREE THREE MONTH SERBIAN LANGUAGE COURSE VIA SKYPE

SKYPE Within the project “Learning Serbian as a native language through an online course 2020”, the Academic Serbian Association invites all the people from Serbian diaspora, ages 15 to 19, to apply for a free individual three month Serbian language course via Skype. Detailed information here


TURKISH BORDER GATES OPEN

Date: June 12, 2020

Starting from June 11, all Turkish border crossings are open, except the ones on the Iranian border. When entering Turkish and foreign nationals will have a medical check-up and only in case of neccessity, free-of-charge PCR test will be applied.

Important:

All Serbian citizens that stayed in Turkey, due to the cancelation of all flights and closement of borders, and may have extended the visa free rejime of 90 days, need to leave the Republic of Turkey within 1 month from the date of re-establishing traffic - flight going to Serbia. Flights on the route Turkey Serbia will be re-established from June 15, 2020. 
 

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ - ПРОДАЈА СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА

Амбасада Републике Србије доставља позив за подношење понуда за продају 2 возила као секундарне сировине.

The Embassy of the Republic of Serbia submits an invitation to submit bids for the sale of 2 vehicles as secondary raw materials. 

 


IMPORTANT! BORDER GATES OPEN AGAIN

May 22, 2020

All border crossings of the Republic of Serbia opens again for all types of crossings starting from May 22, 2020. for Serbian and foreign nationals transiting or whose destination is Serbia. Special permits for entrance to Serbia are not required any more for Serbian and foreign nationals and all the epidemiologic measures, such as negative PCR test of quarantine, will not be applied. 

When crossing the border bilingual health warning on measures necessary for preventing COVID-19 disease will be handed to every passenger.


EMBASSY ACCEPTING VISA APPLICATIONS AGAIN

May 23, 2020

Embassy of the Republic of Serbia has resumed accepting visa applications. Visa application appointments must be scheduled via Embassy`s email embserank@gmail.com. On the appointment at the Embassy  wearing protective masks and respecting social distance is mandatory.


ENTRANCE TO SERBIA

12.05.2020.

The Serbian government adopted today a protocol for the entry of Serbian citizens and foreign nationals into the Republic of Serbia, in accordance with the epidemiological situation and the protection of the population from infectious disease COVID-19.

Serbian citizens can enter Serbia and move without restrictions with a negative PCR test for coronavirus not older than 72 hours. If they do not have the test with a negative result, all our citizens, without exception, will be obliged to self-isolate at home for 14 days.

Foreign nationals can enter the Republic of Serbia under two conditions - a negative PCR test for coronavirus not older than 72 hours and a permit issued by a commission consisting of representatives of the Ministry of Health, Ministry of Construction, Transport and Infrastructure, Ministry of Foreign Affairs and the Ministry of the Interior.

For special entrance permits, Serbian citizens must appply to Serbian embassies in the countries of their residence and foreign national should apply through the embassies of their home countries in Serbia.


PARLIAMENTARY ELLECTIONS / MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ


ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ ТУРСКЕ СТИПЕНДИСТЕ / BRIEF NOTE ABOUT STUDENTS ON TURKIYE SCHOLARSHIPS PROGRAM

04.05.2020

Информације за стране студенте турске стипендисте достављене од стране управе за Управе за Турске у дијаспори и сродничке заједнице можете прочитати овде

Brief note on Turkiye Scholarships Program during Corona  virus outbreak can be read here


КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ

Обавештава  се да се конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре, поништавају и да ће се, по престанку ванредног стања у Републици Србији, расписати нови.


DONATIONS TO THE REPUBLIC OF SERBIA FOR THE FIGHT AGAINST COVID-19

ALL PERSONS AND COMPANIES WILLING TO HELP THE REPUBLIC OF SERBIA FIGHT AGAINST COVID-19 CAN MAKE THEIR DONATIONS TO EUR, USD AND CHF BANK ACCOUNTS OPENED FOR THIS SPECIAL PURPOSE BY SERBIAN CONSULATE GENERAL IN FRANKFURT.


ВАЖНО!!! НОВИ ХУМАНИТАРНИ ЛЕТ ОБАВИЋЕ СЕ 31.03.2020. У 11.30 ЛОКАЛНО ВРЕМЕ

ХУМАНИТАРНИ ЕВАКУАЦИОНИ ЛЕТ ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БИЋЕ 31 МАРТА (УТОРАК) У 11.30 ЧАСОВА.

ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ ЗА ОВАЈ ЛЕТ ГЕНЕРАЛНОМ КОНЗУЛАТУ У ИСТАНБУЛУ ДА ДОЂУ 31.03 У УТОРАК У 8 ЧАСОВА УЈУТРУ НА УЛАЗ 2 АЕРОДРОМА У ИСТАНБУЛУ РАДИ УКРЦАВАЊА.

БРОЈ ЛЕТА ЈЕ ЈУ4803 СА ПЛАНИРАНИМ СЛЕТАЊЕМ У БЕОГРАД У 12.10 ПО ЛОКАЛНОМ ВРЕМЕНУ.

Контакт особа на аеродрому ће бити Ненад Алексић +90 535 205 86 85

Молимо вас да будете доступни на контакт телефонима и маил адресама које сте оставили.


ВАЖНО!! ЕВИДЕНТИРАЊЕ ДРЖАВЉАНА КОЈИ НАМЕРАВАЈУ ДА СЕ ВРАТЕ У СРБИЈУ

МОЛЕ СЕ  СВИ ГРАЂАНИ  РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ ДА СЕ РАДИ ЕВИДЕНЦИЈЕ ЈАВЕ У ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ У ИСТАНБУЛУ. ПОТРЕБНО ЈЕ ДА ГРАЂАНИ ДОСТАВЉАЈУ СВОЈЕ ПОДАТКЕ НА ЕМАИЛ АДРЕСУ КОНЗУЛАТА konzulat.istanbul@mfa.rs ИСКЉУЧИВО ПОТПУНЕ СЛЕДЕЋЕ ПОДАТКЕ:

1.ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

2.ГОДИНА ЖИВОТА

3.ПОЛ

4.ЈМБГ

5.БРОЈ ПАСОША

6.КОНТАКТ ТЕЛЕФОН

7.РАЗЛОГ И МЕСТО БОРАВКА У ТУРСКОЈ

8.АДРЕСА БОРАВКА У СРБИЈИ

9.ФОТОГРАФИЈА ПАСОША

 

НАПОМИЊЕМО ДА НОВИ ЕВАКУАЦИОНИ ЛЕТ НИЈЕ ПЛАНИРАН, АЛИ ДА ЋЕ СЕ ПО ИЗВРШЕНОЈ ЕВИДЕНЦИЈИ ДОВОЉНОГ БРОЈА ГРАЂАНА УПУТИТИ ЗАХТЕВ НА РАЗМАТРАЊЕ.

ЗА ДАЉА ОБАВЕШТЕЊА ПРАТИТИ САЈТ АМБАСАДЕ.


ВАЖНО!! НОВА ИЗМЕНА ВРЕМЕНА ПОЛАСКА ХУМАНИТАРНОГ ЛЕТА 25.03.

ОБАВЕШТАВА СЕ ДА ЈЕ ДОШЛО ДО ИЗМЕНЕ ВРЕМЕНА ПОЛАСКА ХУМАНИТАРНОГ ЛЕТА ЗА СРБИЈУ. АВИОН ЋЕ ПОЛЕТЕТИ У  СРЕДУ 25.03.  У 12.30 ЧАСОВА ПРЕ ПОДНЕ. ОКУПЉАЊЕ ЈЕ НА АЕРОДРОМУ ИСТАНБУЛ  У 8 ЧАСОВА УЈУТРУ. БРОЈ ЛЕТА ЈЕ YU 4803. ОЧЕКИВАНО СЛЕТАЊЕ У БЕОГРАД ЈЕ У 12.10 ЧАСОВА ПО ЛОКАЛНОМ ВРЕМЕНУ.

МОЛИМО СВЕ КОЈИ СУ ПРИМИЛИ МЕЈЛ СА ОВИМ ОБАВЕШТЕЊЕМ ДА ПОТВРДЕ ДА ЋЕ ПУТОВАТИ ИСКЉУЧИВО МЕЈЛОМ, НЕ ДА ЗОВУ ТЕЛЕФОНОМ ЈЕР СУ НЕОПХОДНЕ СЛОБОДНЕ ЛИНИЈЕ ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ.


ВАЖНО!!! ХУМАНИТАРНИ ЛЕТ ОБАВИЋЕ СЕ 25.03.2020. У 08.00 ЛОКАЛНО ВРЕМЕ

ХУМАНИТАРНИ ЕВАКУАЦИОНИ ЛЕТ ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БИЋЕ 25 МАРТА (СРЕДА) У 08.00 ЧАСОВА.

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ ЛЕТ КАСНИТИ АЛИ МОЛИМО СВЕ ЗА РАЗУМЕВАЊЕ ЈЕР ЈЕ ОВО ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И ЕВАКУАЦИОНИ ЛЕТ.

Контакт особа на аеродрому ће бити Ненад Алексић +90 535 205 86 85

МОЛИМО СВЕ ПРИЈАВЉЕНЕ ДА БУДУ НА НОВОМ ИСТАНБУЛСКОМ АЕРОДРОМУ У 5 ЧАСОВА УЈУТРУ КАКО БИ СЕ СВЕ ОРГАНИЗОВАЛО И ИЗБЕГЛА КАШЊЕЊА. ЛЕТ ЈЕ ОРГАНИЗОВАН ОД СТРАНЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НЕЋЕ БИТИ НАПЛАТЕ КАРАТА.

Молимо вас да будете доступни на контакт телефонима и маил адресама које сте оставили.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Свим држављанима који долазе у Републику Србију са подручја са интензивном трансимисојм болести COVID 19, ондносно жаришта епидемије, а то су: Швајцарска, Италија, Иран, Румунија, Шпанија, Немачка, Француска, Аустрија, Словеније, Грчка обавезно се одређује мера карантина у трајању од 28 дана у установи затвореног типа („Моровић“, Шид, Митровачко поље, итд). За све грађане који долазе из горе наведених држава мера карантина је обавезна. Држављанима Републике Србије који у земљу долазе из држава које нису на горе наведеном списку, одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано новим Корона вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 28 дана – изолација у кућним условима.


МИНИСТАР ДАЧИЋ:КАРАНТИН У МОРОВИЋУ ОБАВЕЗАН ЗА СВЕ СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈИ ДОЂУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

МИНИСТАР ДАЧИЋ:КАРАНТИН У МОРОВИЋУ ОБАВЕЗАН ЗА СВЕ СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈИ ДОЂУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА


МИНИСТАР ДАЧИЋ:КАРАНТИН У МОРОВИЋУ ОБАВЕЗАН ЗА СВЕ СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈИ ДОЂУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је данас свим српским држављанима у иностранству који желе да се врате у земљу да ако не морају, не крећу ка Србији, истичући да ће сви који дођу, бити у карантину у Моровићу и да неће бити изузетака.

Дачић је  казао да је сада већ свима јасно да ће одлука о карантину бити стриктно спровођена. "Свако ко дође, иде у карантин у Моровић, тако да наши људи који живе или раде у иностранству немају могућност да се та мера прекрши", казао је Дачић и додао да то није у ингеренцији Министарства спољних послова, већ да то спроводи Министарство унутрашњих послова. 

Он је оценио да ће та мера вероватно довести до тога да се прекине велики број долазака у земљу.

Дачић каже и да има случајева где се Влада Србије труди да помогне српским грађанима и то сходно приоритетима. Како наводи, Влада и Министарство у договору са председником евидентира људе који су негде заробљени, а приоритети су деца, ученици, студенти, болесни који су се лечили у иностранству, људи који су на службеним путовањима, а на крају туристи.

"Размишља се како организовати авионе да их превезу до Београда, али у случају хаоса, то је некада немогуће, а Срба има у свим деловима света", казао је Дачић.

Говорећи о посебно осетљивој категорији српских држављана који су у иностранству на лечењу, он је рекао да је већ спроведен хуманитарни лет из Москве, којим је десетак пацијената са тешким обољењем пребачено у Србију. Подсећа и да су организовани летови и из Амстердама и Париза и напомиње да је све то веома кмпликовано. Истиче и да сви морају да схвате да су мере које су предузете у Србији предузете како би се заштито народ. Дачић је рекао да има и оних који су прошле недеље отишли на туристички пут, а сада би да се врате, а има и оних који би да се врате из Италије, који су изгубили посао.


МИНИСТАР ДАЧИЋ: ДЕЦА, СТУДЕНТИ И ЉУДИ НА ЛЕЧЕЊУ ПРИОРИТЕТ ЗА ЕВАКУАЦИЈУ

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће деца, ученици, студенти, као и грађани који се налазе на службеном путу или лечењу бити приоритет за евакуацију из иностранства након затварања државних граница због пандемије корона вируса.

Он је за Радио-телевизиију Србије рекао да ће туристи који су отпутовали у иностранство након затварања граница и проглашења ванредног стања бити "на дну листи приоритета" за ту врсту евакуације.

 Дачић је казао и да је синоћ организованим летом из Амстердама из Холандије евакуисано 144 грађана Србије, међу којима нису били само млађи људи, него и једна старија особа. Он је оценио да се "цела спољна политика земље тренутно своди на борбу против ЦОВИД 19" и још једном позвао грађане да слушају препоруке Владе Србије. Дачић је указао и да је кризна ситуација показала ко су прави пријатељи Србије, и додао да се ради на продубљивању сарадње са Кином, од које се, како је навео, очекује "барем још десет теретних авиона" са медицинском помоћи. "Европа гледа пре свега своје интересе. То је добра ствар за нас, јер и ми треба да гледамо своје интересе", рекао је.


COVID - 19 - ОСНОВНИ МЕХАНИЗМИ ВИРУСА И ТОК БОЛЕСТИ ИЗ ДАНА У ДАН

ИНФОРМИШИТЕ СЕ ПРИТИСКОМ НА ЛИНК  COVID - 19 - ОСНОВНИ МЕХАНИЗМИ ВИРУСА И ТОК БОЛЕСТИ ИЗ ДАНА У ДАН


ВАЖНО! - ОРГАНИЗАЦИЈА ПОВРАТКА У СРБИЈУ - COVID-19

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА ГРАЂАНИМА ДА СЕ НЕ ЈАВЉАЈУ ИСТОВРЕМЕНО И АМБАСАДИ И КОНЗУЛАТУ У ИСТАНБУЛУ ЧИМЕ ДОЛАЗИ ДО ДУПЛИРАЊА СПИСКОВА, А ПОСЕБНО СЕ СКРЕЋЕ ПАЖЊА ГРАЂАНИМА КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ НА СПИСАК ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ЛЕТ, А КОЈИ СУ ОТИШЛИ ЛЕТОМ ЗА САРАЈЕВО ИЛИ ЋЕ ОТИЋИ ТИМ ИЛИ НЕКИМ ДРУГИМ ЛЕТОМ ИЛИ ЋЕ ОСТАТИ У ТУРСКОЈ ДА О ТОМЕ ОБАВЕСТЕ. МОЛИМО ГРАЂАНЕ ЗА СТРПЉЕЊЕ И УДРЖАВАЊЕ ОД ПАНИКЕ, КАО И ПАЖЊУ НА ГОРЕ ПОМЕНУТО ЈЕР СЕ ТИМЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ОВОГ ЛЕТА У ШТА АМБАСАДА УЛАЖЕ СВЕ  НАПОРЕ.

НАЈЉУБАЗНИЈЕ СЕ МОЛЕ ГРАЂАНИ КОЈИ СЕ ЈАВЉАЈУ НА МЕЈЛ АМБАСАДА РАДИ ЕВИДЕНЦИЈЕ ЗА ПОВРАТНИ ЛЕТ У СРБИЈУ ДА СВОЈЕ МОЛБЕ ДОСТАВЉАЈУ УЗ ОБАВЕЗНУ КОПИЈУ ПАСОША(СКЕНИРАН ИЛИ СЛИКАН) ИСКЉУЧИВО СА КОМПЛЕТНИМ ТРАЖЕНИМ ПОДАЦИМА КОЈИ СУ ДОЛЕ НАВЕДЕНИ:

- ЗА СТУДЕНТЕ И ОНЕ СА БОРАВКОМ

1. име и презиме

2. датум рођења

3. број пасоша

4. YU број

5. датум истека кимлика

6. место боравка

7. контакт, по могућношћу телефон

- ЗА ТРАНЗИТНЕ ПУТНИКЕ И ОНЕ БЕЗ БОРАВКА

1. име и презиме

2. датум рођења

3. број пасоша

4. датум доласка у Турску и где

5. податке карте која вам је отказана, авио компанија, број лета, датум и време лета

6. место боравка

7. контакт, по могућношћу телефон

АМБАСАДА НАПОМИЊЕ ДА ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПОЗНАТ КОНКРЕТАН ДАТУМ ПОМЕНУТОГ ЛЕТА И ДА ЋЕ АМБАСАДА ОБАВЕСТИТИ ЕВИДЕНТИРАНЕ ОДМАХ ПО ПРИСПЕЋУ ТАКВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ.


ОРГАНИЗАЦИЈА ПОВРАТКА У СРБИЈУ - COVID-19

19. МАРТ 2020.

МОЛЕ СЕ СВИ ДРЖАВЉАНИ Р. СРБИЈЕ КОЈИ БОРАВЕ ИЛИ ТРАНЗИТИРАЈУ КРОЗ ТУРСКУ И КОЈИМА ЈЕ НЕОПХОДНО ДА СЕ ВРАТЕ У Р. СРБИЈУ,  ДА СЕ  ХИТНО ЈАВЕ НА МЕЈЛ АМБАСАДЕ embserank@gmail.com РАДИ ОРГАНИЗОВАЊА СПЕЦИЈАЛНОГ ПОВРАТНОГ  ЛЕТА ИЗ ИСТАНБУЛА.

МОЛИМО ДА СЕ НА ПОМЕНУТ МЕЈЛ ДОСТАВЕ ЛИЧНИ ПОДАЦИ, ФОТОКОПИЈА ПАСОША, ОСНОВ БОРАВКА У ТУРСКОЈ (УКОЛИКО СЕ ПОСЕДУЈЕ, БРОЈЕВИ И ВАЖЕЊЕ БОРАВИШНИХ ДОЗВОЛА/АКО ЈЕ ТРАНЗИТ У ПИТАЊУ, ЗЕМЉА ИЗ КОЈЕ СЕ ДОЛАЗИ И ПОДАЦИ О ТРАНЗИТУ), КАО И ЛИЧНИ КОНТАКТ ПОДАЦИ (БРОЈ ТЕЛЕФОНА, АДРЕСА БОРАВКА У ТУРСКОЈ).

ДАТУМ ПОМЕНУТОГ ЛЕТА БИЋЕ ОДРЕЂЕН ПО ДОСТАВЉАЊУ ПОДАТАКА И ФОРМИРАЊУ СПИСКОВА.

АМБАСАДА МОЛИ ДА ДРЖАВЉАНИ О ОВОМЕ ОБАВЕСТЕ ДРУГЕ НАШЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈЕ ПОЗНАЈУ У ТУРСКОЈ.

 


ОБАВЕШТЕЊЕ О ОТКАЗАНИМ ЛЕТОВИМА ЗА СРБИЈУ

Обавештавамо све држављане Републике Србије да се летови за Београд отказују. Аеродром „Никола Тесла“ ће се данас затворити за све међународне летове. Држављани који су купили карте за лет преко компаније „Turkish Airlines“ за данас, 19.03.2020. који креће са Истанбулског аердорма у 19.50 ће моћи да се врате у Србију, имајући у виду да је то последњи лет који ће данас отићи за Београд.

Након овог лета, сви летови ће бити отказани из разлога затварања аердорма „Никола Тесла“.

МОЛИМО СВЕ ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ СЕ ЗБОГ ТРАНЗИТА НАЂУ У ИСТАНБУЛУ ДА КОНТАКТИРАЈУ АМБАСАДУ НА МАИЛ АМБАСАДЕ embserank@com и ДОСТАВЕ СВОЈЕ ПОДАТКЕ.

Потребно је да сви грађани доставе своје податке (Име и презиме, датум рођења, слику пасоша, датум када су ушли у Републику Турску) како би се направила листа и организовао нови лет за повратак држављана Републике Србије у земљу. Сви који се нађу у Истанбулу због транзита морају испоштовати процедуру на аеродрому и сачекати у Истанбулу до организације следећег лета за Београд.

Oбавештавамо вас и да су Република Турска и Република Бугарска затвориле своје границе те је друмски саобраћај исто онемогућен.

Све додатне информације ће по приспећу бити окачене на сајт Амбасаде.


EMBASSY NOT ACCEPTİNG VİSA APPLİCATİONS

In according to the declared state of emergency Serbian Embassy in Ankara will not accept visa applications until further notice.

Only exeptions will be made if foreign citizen has obtained the previous authorization from the Commission for authorizations of entrance to the Republic of Serbia.


BORDER CLOSING - COVID-19 PREVENTION

The borders of the Republic of Serbia are closed to all foreign nationals, with the exception of diplomats accredited in Serbia and foreigners with a residence permit.

Citizens of the Republic of Serbia, as well as accredited diplomats and foreign nationals residing in the Republic of Serbia, who enter the Republic of Serbia, are under criminal responsibility for at least 14 days in self-isolation. This measure will be strictly controlled and its violation will be most severely sanctioned. A legally binding written decision will be delivered to citizens upon entering the country. Imprisonment for violation of this decision is up to three years in prison. This is very important to reduce the movement of citizens, which is one of the main reasons for introducing a state of emergency in order to prevent the spread of the COVID-19 virus.


КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ


AMBASSADOR MEETS TURKISH MINISTER OF INTERIOR

Ambassador H.E. Mr. Zoran Markovic met today, Febrary 20, Minister of Interior of the Republic of Turkey H.E. Mr. Suleyman Soylu. Both sides concluded that the two countries and, especially, two ministries of interior had excellent bilateral relations. The specific ways of deepening the cooperation of the two ministries were discussed at the meeting.


VISIT TO THE BUSINESS ASSOCIATION SANKON

Serbian Ambassador H.E. Mr. Markovic visited the business association SANKON in Ankara and had an extensive meeting with the director Mr. Feridun Cavahiroglu and association members. SANKON is a business association whose members are more then hunderd companies in central Anatolia. The director of the association conveyed the intrests of its member companies to invest in Serbia and cooperate with Serbian companies. Ambassador Markovic greeted this initiative and expressed the readiness of the Embassy to support it in any way possible.


NATIONAL DAY RECEPTION IN THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA IN ANKARA

On February 13, 2020, a reception was held at the Embassy of the Republic of Serbia in Ankara on the occasion of National Day. About 250 guests were present, mostly members of the diplomatic corps, followed by the media and then prominent businessmen from Ankara and Ankara's political life. The Honorary Guest in front of the Government of the Republic of Turkey was Minister for Youth and Sports Mr. Mehmet Kasapolu, and MFA Deputy Faruk Kaymakci was present. Interestingly, this year's reception was also given great importance by the armed forces of the Republic of Turkey, represented by the commander of the Turkish Navy, Admiral Adnan Ozbal, with members of the General Staff.

Ambassador Z.Marković and Minister of Youth and Sports M. Kasapolu greeted the high-level national anthems after the intonation. Ambassador Markovic in his address, emphasized the outstanding bilateral relations between the two countries, established during the founding days of modern Turkey Kemal Pasha Ataturk and King Alexander Karadjordjevic, and strengthened through the close relations of President Alexander Vucic and Recep Tayyip Erdogan. In his address, Minister Casapolu elaborated on the achievements of bilateral relations over the past year, welcoming the progress made by the Republic of Serbia in the negotiations process to the European Union. He concluded his presentation by sending a message "Long live Turkish-Serbian friendship" in Serbian.

You can read Ambassador Markovic's speech at the following link here and the guest of honor, Minister Mehmet Kasapoglu, at the link here.

The officials, in a number of separate contacts, expressed particular satisfaction that they had the opportunity to attend an event organized in the historic building of the Serbian Embassy in Ankara, which is under the protection of Turkey as a cultural property, which has been completely renovated in the previous two years. Photos from this event, as well as video material, can be downloaded from the website of the Diplomatic Observer diplomatic corps: https://diplomaticobserver.com/_haber/serbia-s-national-day-was-celebrated-in -ankara


OPEN CALL FOR CO-FINANCING OF PROJECTS FOR TRANSLATION OF WORKS OF SERBIAN LITERATURE INTO FOREIGN LANGUAGES

The Ministry of Culture and Media of the Republic of Serbia announces the Open Call for the Co-Financing of Projects for the Translation of Representative Works of Serbian Literature into Foreign Languages in 2020. The Call is valid to March 16, 2020.

The purpose of the enclosed Open Call is stimulating translation projects of representative works of Serbian literature into foreign languages.

The announcement and the form regarding the participation to the Open Call can be found here

For all detailed information the interested parties can contact Mr. Mladen Veskovic (mladen.veskovic@kultura.gov.rs).


MORNING WITH SHOM – SPOUSES OF HEADS OF MISSIONS

On Wednesday, January 29, 2020 members of SHOM gathered after two months on a morning coffee in the Embassy of the Republic of Serbia on the invitation of Mrs. Tatjana Markovic, Spouse of the H.E. Mr. Zoran Markovic, Ambassador of the Republic of Serbia. Mrs. Markovic gave a short presentation on her country, which was accompanied by beautiful Serbia recordings and music. Ambassador Markovic welcomed the guests and briefly explained the history of our embassy and the property on which it is located. After the presentation new members of SHOM were introduced and an early lunch followed. About 40 members were present and they spent a couple of beautiful hours in our embassy, which can be seen in the photos below.


WORKING VISIT OF BORDER POLICE DIRECTORATE OF THE REPUBLIC OF SERBIA TO ITS TURKISH COUNTERPART IN ANKARA

Head of the Border Police Directorate of the Republic of Serbia Police Major Miljan Stanojevic and the commanders of the most frequently used Serbian border gates visited their counterparts in the Ministry of Interior of the Republic of Turkey. The possibilities for extending already successful cooperation of two Ministries on illegal migration and cross-border crime prevention and easier traffic of passengers and goods were discussed at the meeting.

 

Having in mind the importance of this kind of cooperation in whole expanding bilateral relations, Ambassador H.E. Mr. Zoran Markovic attended all the meetings in Ankara together with the delegation of Ministry of Interior of the Republic of Serbia.


VISIT OF "VLADISLAV RIBNIKAR" ELEMENTARY SCHOOL

A group of children from the Vladislav Ribnirak Elementary School from Belgrade paid a three-day visit to Ankara, where a stimulation of the work of the United Nations was organized. Hosts from Ankara's Tevfik Fikret Elementary School welcomed our teachers and students by accommodating children in families, demonstrating an immeasurable contribution to the friendship development which shold present a legacy for future generations. Ambassador Markovic organized a reception for representatives of our and the host school at the Embassy in Ankara. It has been agreed that this type of cooperation should really grow into tradition.


SPEAKER OF THE PARLIAMENT AT THE TANAP CEREMONY

Official Serbian delegation headed by Speaker of the Parliament of the Republic of Serbia H.E. Ms. Maja Gojkovic attended the ceremony of the completion of the TANAP gas pipeline in Ipsala in Edirne. Minister of Mining and Energy H.E. Mr. Aleksandar Antic was also the part of the delegation and Serbian Ambassador H.E. Mr. Zoran Markovic accompanied the delegation all through their stay in Turkey. Besides Presidents of Turkey and Azerbaijan, many foreign statesmen attend the event.


30 YEARS OF WORK AND EXISTENCE OF BOSNA SANDZAK ASSOCIATION IN BAJRAMPASA ISTANBUL

Association Bosna Sandzak has marked 30 years of work and existence making a celebration in their new premises. On this occasion H.E. Mr Zoran Markovic, Ambassador of the Republic of Serbia addressed to all present guests, wished luck and prosperity for the further work, and stated a fact that the Republic of Serbia is the only state from the territory of the former Yugoslavia that accept to re-nationalize its Bosniak expatriates, which clearly shows the attitude of Serbia towards them, as also the numbers: 45.000 new expatriates, and 100.000 still in procedure for citizenship, that also demonstrates the relation that Bosniak expatriates have toward Serbia as their motherland.


VISA ABOLITION FOR CITIZENS OF ARAMENIA

The Decision on Visa Abolition for the Citizens of Aramenia, holders of national passports, will be put into force on November 2, 2019. Starting from this date citizens of Aramenia, holders of national passports, will be able to enter, transit through or reside in the Republic of Serbia for maximum of 90 days counting from the entrance date, in a period of 180 days.


PRESIDENT ERDOGAN RECEIVES CONGRATULATIONS ON THE NATIONAL DAY OF THE REPUBLIC OF TURKEY

On the occasion of the National Day celebration of the Republic of Turkey, President Recep Tayyip Erdogan received the heads of all foreign missions in Ankara, including Ambassador Zoran Markovic. On this occasion, Ambassador Markovic congratulated the Republic of Turkey and wish further on prosperity and successful cooperation between our two friendly countries.


DELEGATION OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE NATIONAL ASSEMBLY OF SERBIA

A delegation of the Foreign Affairs Committee of the National Assembly of the Republic of Serbia visited Ankara on 24 October for an official return visit to the Foreign Policy Committee of the Grand National Assembly of Turkey. The delegation led by the Chairman of the Committee prof. dr. Zarko Obradovic, attended by the president of the Parliamentary Friendship Group with Turkey, prof. dr. Zoran Dragisic and MEPs Nada Lazic, Maja Macuzic Puzic and Djordje Kosanic had substantive discussions with members of the Foreign Affairs Committee of the Grand National Assembly of Turkey led by this body's chairman, Volkan Bozkir.

 

They were also received by Turkish Deputy Speaker Sureja Sadi Bilgic, Minister of Justice and Co-Chair of the Mixed Turkish-Serbian Economic Cooperation Commission Abdulhamit Gul and Deputy Foreign Minister Javuz Selim Kiran, with whom a meaningful exchange of views on bilateral relations and other issues was conducted by importance for the future successful co-operation of the two countries and the two parliaments and the expansion of friendship between the two nations.


DINNER IN THE HONOUR OF H.E. MR. VOLKAN BOZKIR - CHAIRMAN OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE TURKEY’S GREAT NATIONAL ASSEMBLY

As the delegation of the Foreign Affairs Committee of the National Assembly of Serbia is in the official visit to its counterparts in Turkey, Ambassador Zoran Markovic hosted a dinner last night at the Embassy of the Republic of Serbia in Ankara in honor of Volkan Bozkir, Chairman of the Foreign Affairs Committee of the Grand National Assembly of Turkey. The Serbian delegation headed by Prof. Dr. Zarko Obradovic, President of the Foreign Policy Committee of the National Assembly of Serbia was also present.

 


AMBASSADOR`S INTERVIEW IN DAILY SABAH

Ambassador H.E. Zoran Markovic gave an interview on Serbian-Turskish relations and joint  projects to one of the most popular Turkish daily newspaper in the English language.

The interwiew in whole can be read by clickling here.


TOURIST PROMOTION OF BELGRADE IN ANKARA

Tourist promotion of Belgrade was held on October 1, 2019 in Ankara. The goal of this promotion was new 100.000 guests from Turkey. Beside presentation and meetings with local tourist agencies, at the Embassy of the Republic of Serbia in Ankara a reception attend by 200 invitees was given in that honour. Together with the Turkish partners it was concluded that the region of Ankara and eastern Turkey represents a great potential for tourism in Serbia, especially in Belgrade, having in mind its different contents that attract new potential tourists. On the other hand the region of Cappadoccia on 2-hour trip from Ankara is a very interesting destination for Serbian tourists as a cultural and historical region related to early Christianity. The initiative for starting the direct flight Belgrade-Ankara was publicly announced and it was concluded that its realization would represent an additional impulse for improving the whole bilateral relations and getting the two nations even closer to each other.


SERBIA EUROPEAN WOMEN`S VOLLEYBALL CHAMPION

After a very exciting match played in Ankara with the host team of Turkey Serbian national Women`s Volleyball team won the gold medal again at the European Championship. It is a special honour to be Serbian Ambassador in Turkey at this moment. Way to go girls! 


2019 CEV WOMEN`s VOLLEYBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN ANKARA

Ambassador Markovic and the whole staff of the Embassy in Ankara supported and keep supporting Serbian national women volleyball team that qualified for the quarter finals and that is considered a potential winner of the gold medal. Ambassador Markovic expressed his expectation that our national team will defend its previous gold medal. As sign of support a reception was given for the management of the national team.


TRADITIONAL MODELLING SHOW

Ambassador Markovic attended the traditional modeling show, just as he did the year before. He won the third place in the category diorama modeling on the subject of the allies` encounter in Normandy 1944`. Beside the show, this was an excellent opportunity for socializing and acquiring new acquaintances.


MINISTERS DACIC AND CAVUSOGLU MET IN ANTALYA

Today, August 11, 2019, First deputy prime Minister and Minister of Foreign Affairs of the Republic of Serbia H.E. Mr. Ivica Dacic met in Antalya Minister of Foreign Affairs of the Republic of Turkey H.E. Mr. Mevlut Cavusoglu. H.E. Mr. Dacic extended his congratulations on Eid al-Adha to his Turkish colleague adding to mention his pleasure with their meetings in Antalya that had become traditional.

 

Two ministers exchanged their views on various bilateral and regional issues. They concluded that the relations between two countries are at the highest possible level in the history of their diplomatic relations but that there are also possibilities for improving the relations even further. As for the regional matters, both countries are putting all their efforts for the stability and prosperity of the region.

Minister Dacic invited Minister Cavusoglu to visit Serbia at the time of his convinience hoping that the visit may happen during the foreseen visit of the president Erdogan to Serbia or during the meeting of UN General Assembly in September.

At the end of meeting Minister Cavusoglu presented a jersey of Malatyaspor Football Club which is about to have a match with Serbian Club Partizan on August 15.


MINISTER DACIC OPENED HONORARY CONSULATE IN EDIRNE

First Deputy Premier and Minister of Foreign Affairs of the Republic of Serbia H.E. Mr. Ivica Dacic opened today, August 5, 2019, with the new Honorary Consul of the Republic of Serbia in Edirne Mr. Salih Akgul, Serbian Consulate in Edirne, former capital of the Ottoman Empire. This is the second honorary consulate that Serbia opens in Turkey in the last year.

 

In his speech on the ceremony of the opening Minister H.E. Mr. Dacic repeated once more the importance of the good relations between Serbia and Turkey, pointing out that the opening of this Consulate contributed the two countries` and two peoples` aspirations for rising the relations to a higher level. Minister H.E. Mr. Dacic expressed his satisfaction with the fact that the trade exchange exceeded 1 billion dollars and expressed his expectations that the commercial cooperation will continue to grow. Minister H.E. Mr. Dacic, having in mind the approaching visit of President Erdogan to Serbia, took this opportunity to exchange opinions with high level invitees on bilateral and regional issues. After the opening of the Consulate in Edirne, Minister H.E. Mr. Dacic will have a bilateral meeting with the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Turkey H.E. Mr. Mevlüt Çavuşoğlu.

 

A lot of guests from politics, culture and public life, among which a couple of MPs in the Grand National Assembly of Turkey, governor and mayor of Edirne, presidents of various Istanbul municipalities, as well as the presidents of diaspora unions, attended the ceremony of the opening.

Consulate in Edirne, beside providing consular help to Serbian citizens, as its basic function, has as a special function establishing new and tighter commercial relations between two country. Mr. Salih Akgul, as a well-known businessman and owner of the company `Salcano`, popular bicycle manufacturer and sponsor of both national cycling teams of Serbia and Turkey, is a person more than appropriate to contribute to flourishing of the two countries` business relations.


CANDIDACY OF THE REPUBLIC OF SERBIA FOR RE-ELECTION TO THE UNESCO EXECUTIVE BOARD

 

Please click on the image to download the brochure

DEAN OF ANKARA UNIVERSITY FACULTY OF AGRICULTURE VISITING EMBASSY

Dean of Ankara University Faculty of Agriculture Prof. Dr. Ergin Dursun visited today the Embassy and informed Ambassador Zoran Markovic about the income of his recent visit to Belgrade. The dean was pleased that the initial cooperation with Belgrade University Agriculture Faculty had been established and that on the same occasion the Cooperation Agreement had been signed. This Cooperation Agreement is considered an initial act which will allow a wide cooperation in near future, including the exchange of academic personnel and students in various way. Dean Dursun expressed his appreciation to ambassador Markovic for his contribution to initiating this cooperation.


RUGBY TEAM RADNICKI NOVI BEOGRAD PLAYING IN ANKARA

The final match of the Balkan Championship between rugby teams Ankara Phrygians and Radnicki Novi Beograd was played on Saturday June 1, 2019. The sponsor of the event was the British Embassy in Ankara and Serbian Ambassador H.E. Mr. Zoran Markovic opened the match.

 

This sports event once more confirmed the great relations between Serbia and Turkey, especially having in mind the efforts of the Rugby Federation of Serbia which selflessly contributed to the promotion of rugby in Turkey.


WITH YUGO TO AUSTRALIA - NINO AND IRINA

Ninoslav Trajkovic from Bečej has embarked on a new humanitarian adventure called "With Yugo to Australia". As it travels through 15 different countries, the second station was Turkey, and visited us at the Embassy in Ankara. During his trip through Turkey, he saw Istanbul, Ankara, Salty Lake and Cappadocia. He was a guest in Ankara for several days waiting for a visa for Iran. In the continuation of his trip, he will travel through Georgia, Azerbaijan, Iran, Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan, India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Cambodia, Vietnam and at the end of Australia.

We wish Nino and Irina all the best on the upcoming adventure!


VISIT OF “BAKIDER” ORGANIZATION

The Embassy organized a small gathering with the Alliance of Balkan Cultures (BAKIDER) in order to improve the cooperation and support these young people in their goal. Bakider is a non-governmental organization founded in January 2017 with the aim of strengthening the existing ties between the peoples of the Balkans and Turkey, and shows that ethnic, religious and other differences are not a stumbling rock, but an advantage to be exploited, and the Embassy is there to support young people and new ideas.


АMBASSADOR ZORAN MARKOVIC PATICIPATED IN THE MODELING COMPETITION

Ambassador Zoran Markovic participated on the modelin competition that is traditionally held every year in Ankara. As last year, this year also his model took the golden medal for the big diorama foreigners class.

  ​

The hole event was also broadcast by Turkish state television TRT Haber and the Ambassador gave a short statement.


THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF GEORGIA, HOLDERS OF NATIONAL PASSPORT

Agreement between the Government of R. Serbia and Georgia on the mutual abolition of visas for holders of ordinary passports will enter into force on April 1, 2019. From that date, holders of ordinary passports have the right to enter, transit and stay in the territory of the state of the country without a visa, for up to 30 days from the date of entry.


AMBASSADOR ZORAN MARKOVIC FOR ANADOLY AGENCY

The announcement by Ambassador Mark Markovic of the Anadoly Agency for the massacre that took 49 lives in New Zealand. https://www.aa.com.tr/en/europe/terror-has-no-connection-with-history-of-balkans-envoy/1420356


NATIONAL DAY OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Ambassador of the Republic of Serbia to Turkey, Zoran Markovic, yesterday, 12.02, on the occasion of the National Day, the Army Day of the Republic Serbia and the 140th anniversary of the establishment of bilateral relations between Serbia and Turkey, organized a reception in Ankara for high officials of the Republic of Turkey, diplomatic and military corps. The reception was attended by a number of distinguished personalities from the public life of Turkey, as well as representatives of our emigrant community.

 

 

In a ceremonial atmosphere, after the Serbian and Turkish anthem were invoked, the Ambassador Markovic and the Minister of Sport and Youth of the Republic of Turkey Mehmet Kasapoglu addressed the guests. It is jointly assessed that bilateral relations between the two countries are at the highest level in recent history and are the basis for further deepening of cooperation and strengthening of trade exchange and investments. The speeches expressed mutual respect and understanding built over several centuries of common history, with many similarities that are now connected by two peoples. Bearing in mind the challenges faced by the two countries, the expectation of mutual support is emphasized in all spheres where the interests coincide.

   

 


VISIT OF THE MINISTER OF CULTURE OF THE REPUBLIC OF TURKEY TO STAND OF SERBIA AT THE FAIR OF TOURISM

At the invitation of Ambassador Markovic, the stand of the Republic of Serbia was visited by HE. Minister of Culture and Tourism of the Republic of Turkey, Mr. Mehmet Ersoy. In a short conversation, the Minister was interested in our expectations in the Turkish market. Ambassador Markovic responded that this market is of great significance to Serbia, that over 100,000 Turkish tourists visited Belgrade last year, but that the goal is to meet Turkey with the potentials of other cities and our winter tourism, for which Minister Ersoy showed special interest, and it Ambassador Marković took the opportunity to inform more closely about the possibilities offered by Kopaonik as the center of our winter tourism.


STAND OF THE REPUBLIC OF SERBIA AT THE TOURISM FAIR IN ISTANBUL

Ambassador Markovic visited the stand of the Republic of Serbia at the tourism fair in Istanbul, where the presented tourist potentials and the offer of our country are directed to tourists in Turkey. This year, besides the potential of our capital, AP Vojvodina, the cities of Novi Sad and Novi Pazar, presented their potentials. The stand of Serbia now traditionally has one of the central places at the Istanbul Tourism Fair.


NOTICE OF THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Based on Art. 76 of the Law on Culture (published in the Official Gazette of the Republic of Serbia No. 72/09, 13/16 and 30/16), we inform that the Ministry of Culture and Information is conducting competitions in various fields of culture and art in order to provide support to actors and cultural projects in the country and abroad. The competition for co-financing projects in the field of translating representative works of Serbian literature into foreign languages will be open in the period from January 10 to March 1, 2019. More detailed information is available on the website www.kultura.gov.rs/konkursi


NOTICE OF THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Based on Art. 76 of the Law on Culture (published in the Official Gazette of the Republic of Serbia No. 72/09, 13/16 and 30/16), we inform that the Ministry of Culture and Information is conducting competitions in various fields of culture and art in order to provide support to actors and cultural projects in the country and abroad. The first contest in 2019 to support the promotion of creativity and presentation of cultural creativity of members of the Serbian people abroad is opened from January 10 until March 1, 2019. More detailed information is available on the website www.kultura.gov.rs/konkursi


VISIT TO THE MINISTER OF EDUCATION OF THE REPUBLIC OF TURKEY

Ambassador Zoran Marković visited H.E. Ziya Selcuk, Minister of Education of the Republic of Turkey and once again confirmed the excellent bilateral relations between the two countries and discussed the possibilities of deepening cooperation in the field of education. To that end, a meeting of representatives of the two ministries was agreed to discuss possible ways of further action, which should result in a meeting at the ministerial level. Among other topics were the exchange of students and the opening of the department of the Serbian language at the University of Ankara. It is jointly estimated that cooperation in the field of education represents an investment in the future of the relations of the two people and a better mutual understanding.

  


MEETING OF MINISTRY OF AGRICULTURE, FORESTY AND WATER MANAGMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA BRANISLAV NEDIMOVIC WITH MINISTRY OF AGRICULTURE AND FORESTRY OF THE REPUBLIC OF TURKEY BEKIROM PAKDEMIRLIJEM, ANKARA 05.12.2018.

MEETING OF MINISTRY OF AGRICULTURE, FORESTY AND WATER MANAGMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA BRANISLAV NEDIMOVIC WITH MINISTRY OF AGRICULTURE AND FORESTRY OF THE REPUBLIC OF TURKEY BEKIROM PAKDEMIRLIJEM, ANKARA 05.12.2018. At the invitation of HE Bekir Pakdemirli , Minister of Agriculture and Forestry of the Republic of Turkey, HE. Branislav Nedimovic , Minister of Agriculture of the Republic of Serbia paid a one-day working visit to Ankara. On this occasion, the two ministers recapitulated the dynamics of the current cooperation in the area under the jurisdiction of their departments, with the conclusion that there is room for further deepening and expansion to the benefit of both sides, and so for the citizens of the two countries. Minister Nedimovic told his Turkish counterpart that the National Assembly of the Republic of Serbia ratified an innovative Free Trade Agreement and that it is expected that the Grand National Assembly of the Republic of Turkey will do the same in the near future, in order for this important bilateral agreement to enter into force and open new prospects for trade exchange. It was noted that the mutual exchange of goods exceeds one billion dollars and that the stock of livestock products is very important in that. The discussion between the two ministers, within the delegation of the Republic of Serbia, was also attended by HE. Ambassador of the Republic of Serbia to Turkey Zoran Markovic.

  


PREMIERE OF THE DOCUMENTARY FILM ON BELGRADE

Last night, at the Deniz Museum in Istanbul, in the presence of a large number of officials, the premierly featured film of the famous series "Evelya Celebija Traveling the World", which was filmed this year in Belgrade, broadcast on the National Radio Television of Turkey - TRT. The event was officially opened by the Ambassador of the Republic of Serbia to Turkey, Zoran Markovic, and then Miodrag Popovic, Director of TOB, held a presentation of Belgrade for over 100 present guests from the world of tourism, culture, diplomacy and economy.

 

The travelogue "Evelya Celebija travel to Belgrade" lasts about half an hour, represents the most important cultural and historical sights of our city, and will be shown on the TRT channel at the beginning of next year. After the screening was finished, guests enjoyed Serbian food, cocktail and music performance by Belgrade saxophonist Aleksandar Sarović, while in the second part of the space of Deniz Museum there was an exhibition of photographs about Belgrade.


MINISTER ANTIC ON THE OCCASION OF „COMPLETION OF THE OFFSHORE SECTION OF TURKSTREM PROJECT CEREMONY”

Minister of Mines and Energy Aleksandar Antic paid a visit to Istanbul on November 19, representing the Republic of Serbia, at the ceremony of the Completion of offshore setion of turkstream project. Russian President Vladimir Putin and Turkish President Recep Tayip Erdogan attended the ceremony.

 

On the margins of the ceremony, Antic met with Turkish Minister of Energy and Natural Resources, Fatih Donmez. Zoran Markovic, Ambassador of the Republic of Serbia to the Republic of Turkey also attended the meeting. Minister Fatih Donmez expressed satisfaction with the bilateral meeting with his Serbian counterpart. Minister Antić assessed with Turkish counterpart that friendly relations between President Recep Tayip Erdogan and President Aleksandar Vucic result in the development of economic, energy and political relations between Turkey and Serbia at the highest level.

 


LECTURE IN THE ANKARA CHAMBER OF INDUSTRY

At the invitation of the Ankara Chamber of Industry, Ambassador Markovic held a presentation on the topic "Investment and economic opportunities in Serbia", organized within the framework of the "Days of Serbia". His presentation was accompanied by the presentation by Ismail Bozdemir, head of the Directorate at the Ministry of Commerce of the Republic of Turkey on the topic "Business Opportunities for Turkish Companies in Serbia" and Enver Ali Kuleohlu, Assistant Director General of Bioanalysis on the topic "Keeping Jobs in Serbia".

 

The presentation was attended by over 30 representatives of Turkish companies, members of this association, 8 of them in construction and 6 in the field of electronics and IT sectors.


Opening ceremony of the Grand Istanbul Airport

At the invitation of the Turkish President Redzep Tayip Erdogan, President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, attended the opening ceremony of the new airport in Istanbul. Grand Istanbul Airport, after the completion of works, will represent the largest airport in the world.

 

On the margin of this ceremony,President Vucic had a separate meeting with President Erdogan, where once again a friendship between the two countries was confirmed, possibilities for further deepening of bilateral cooperation, as well as opportunities for new investments of Turkey in the Republic of Serbia.


CONSULAR CONSULTATIONS BETWEEN SERBIA AND TURKEY

In Ankara, consular consultations were held between the representatives of Serbia MFA Assistant of the Minister for consular affairs, Ambassador Aca Jovanovic, and the Republic of Turkey, MFA Director General for Consular Affairs, Mehmet Samsar.

The consultations examined the current state of consular relations, as well as the possibilities for extending the legal framework of cooperation. As the political relations between the two countries are at the highest level, there are all preconditions for deepening cooperation. Both sides expressed great satisfaction with the work of the Embassy of the Republic of Serbia in Ankara, as well as Embassy of the Republic of Turkey in Belgrade. The Ambassador of Republic of Serbia in Ankara, Zoran Markovic, also attended the consultations.


SERBIAN CITIZENS NEED VISA FOR TRAVELING TO IRAN

On the basis of reciprocity, the IR IRan Government made a decision to abolish the "Decision on visa-free regime for citizens of the Republic of Serbia, holders of ordinary passports", which enters into force on October 25, and from that date, all citizens of the Republic of Serbia, holders of ordinary passports, are required to apply for visa to enter, transit and stay in the IR Iran territory.


ЗАПИСНИК О ОТВОРАЊУ ПОНУДА И ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / RECORD OF OPENING OF BIDS AND THE DECISION ON THE CONTRACT AWARD

ЗАПИСНИК О ОТВАРАЊУ ПОНУДА  /  RECORD ON OPENING OF BIDS

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА  /  DECISION ON THE CONTRACT AWARD


VISAS FOR IRAN CITIZENS

According to a decision taken on October 8, 2018 at the Government session of the Republic of Serbia, the "Decision on the abolition of visas for entry into the Republic of Serbia for the citizens of the Islamic Republic of Iran " is CANCELED. The decision enters into force on October 17, 2018. year and from that date, all citizens of IR of Iran, holders of ordinary passports, are required to apply for visa in order to enter, transit or stay in the territory of the Republic of Serbia.


Bilateral meetings of the President of the Serbian Parliament Maja Gojkovic with the Presidents of the Assembly of Iran and Kazakhstan

The President of the National Assembly, Maja Gojkovic, met with the President of the Islamic Consultative Assembly of the Islamic Republic of Iran, Ali Larijani, during the Third Meeting of the Parliaments of the Eurasian countries. Gojković and Larijani stressed that bilateral relations are good and friendly and expressed confidence in the continued fruitful cooperation in the promotion and expansion of relations. They also discussed the possibilities of developing economic cooperation and increasing the commodity exchange, as well as the fight against terrorism, and Gojkovic invited the president of the Islamic Consultative Assembly for a return visit to Serbia.

 

On the same day, the President of the National Assembly also met with the Kazakh Parliament Speaker Nurlan Nigmatulin, with whom she discussed the improvement of parliamentary cooperation, as an important segment of the improvement of the overall relations of two friendly countries. Gojkovic invited Nigmatulin to visit Serbia in order to further develop cooperation between parliaments, which would additionally lead to the improvement of relations between Serbia and Kazakhstan.


Speach of the President of the National Assembly Maja Gojković at the Third Meeting of the Speakers of the countries of Eurasia

The Speaker of the National Assembly of the Republic of Serbia, Maja Gojkovic, in her address at the Third Meeting of the Speakers, pointed out that Serbia is strongly committed to continue to work on a comprehensive improvement of friendly relations and cooperation with the countries of the Eurasian region. Gojkovic stressed that Serbia, as a country that is always between East and West, historically understands and recognizes the contribution of initiatives to strengthen cooperation for the prosperity of all nations, and emphasized the importance of the continuity of the work of this forum, initiated at the initiative of the State Duma of the Russian Federation and the Parliament of the Republic of Korea .

 

The National Assembly of the Republic of Serbia, as the largest Western Balkan countries, participates in all regional initiatives, develops relations with its neighbors and where it has not been there for long, and strengthens dialogue and cooperation with seemingly geographically distant, but essentially close to countries and nations. Gojković stressed that Serbia is ready, more than ever, to continue consistently and unconditionally in the future in order to respect the fundamental principles of international relations and as a prerequisite for sustainable development.


Third Meeting of Speakers

Delegation of the Republic of Serbia, headed by President of the Serbian Parliament Maja Gojkovic, took part in the 3rd meeting of Speakers of the Parliaments of the Eurasian countries in Antalya. On this occasion, a meeting was held with the President of the State Duma of the Federal Assembly of the Russian Federation, Vyacheslav Volodin. At the meeting it was emphasized that the relations of the two countries are exceptionally good and that they are based on the closeness between the two nations, traditional friendship, as well as the cultural and historical connections.

 

Volodin stressed that the Russian Federation and the Republic of Serbia are sincere friends and that the forthcoming Third Session of the parliamentary Russian-Serbian Commission will be a good opportunity to consider important issues of mutual interest. Gojkovic expressed her expectation that the visit of the President of the Russian Federation Vladimir Putin to Serbia will soon be realized.


ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И АДАПТАЦИЈИ ОБЈЕКТА АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АНКАРИ - ПОЗИВ ЗА ПОДНОЂЕЊЕ ПОНУДА И ДОСТАВА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / CONSTRUCTION WORKS ON THE REHABILITATION AND ADAPTATION ON THE BUILDING OF THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA - AN INVITATION TO BID AND BIDDING DOSSIER

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА   /     BIDDING DOSSIER

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА   /   INVITATION TO BID


Ambassador Markovic in a courtesy visit to Volkan Bozkir

Ambassador Zoran Markovic was in a courtesy visit to Volkan Bozkir, the president of the Commission for Foreign Affairs of the EU of the Republic of Turkey. They discussed the interparliamentary relations between our countries and exchanged views on the recent important developments in our region.


11th international competition in modeling

On Sunday, September 9, in Ankara, the 11th international competition in modeling related to military vehicles took place in the renowned Turkish FNSS-equipped turkey industry (11. Armor Modeling Show). At this competition, the Ambassador Zoran Markovic took part with his model, which was also awarded.


Deputy Prime Minister and Minister Ljajic at the opening of the Fair in Izmir

The 87th International Fair in Izmir was opened on 7th of September this year. At the opening Parliament Speaker Yildirim, Minister of Trade Pekkan, Minister of Tourism Ersoy, Governor and Mayor of Izmir, as well as representatives of local authorities attended. In front of the Republic of Serbia at the opening there were present Deputy Prime Minister and Minister of Trade, turism and telecomunications Ljajic, Minister of Education Sarcevic, TOS representatives, Ambassador Zoran Markovic and Honorary Consul of the Republic of Serbia to Izmir M. Abdurak.

 

The main idea of a partner fair is the need for deepening of mutual cooperation, especially in the field of science and technology, in order to prospect both countries. The serbian stand took a striking spot at the fair, and only the presence of folk player from “Kolo” attracted many visitors.

 

During the fuar another bilateral meeting was held between Deputy Prime Minister and Minister of Trade, turism and telecomunications Ljajić and Minister of Trade Pekcan. Topics of discussion were related to the implementation of trade agreements between the two countries and the improvement of economic cooperation.


Minister of Education Mladen Šarčević at the 87th international fair in Izmir

During his stay in Izmir, Minister of Education of the Republic of Serbia, Mladen Šarčević had a series of activities aimed at promoting the education system of the Republic of Serbia, and for that he met with the rectors of the two largest universities in Izmir, "9 September" and "Ege", as well as consulting company EDUNOVA. At these encounters, the possibilities of the educational system for foreign students interested in studying in Serbia were presented. Interest in intensifying cooperation in this area is mutual. Minister Šarčević also informed all participants about the fact that the department for Turkish language is increasingly represented in the educational system of Serbia, as well as our interest in opening a department for Serbian language the faculties in Turkey. One of the leading topics of the Izmir fair was readiness to deeper cooperation in the field of science and education, especially technology.


PRESIDENT ERDOGAN RECEIVED CONGRATULATIONS ON THE OCCASION OF VICTORY DAY

On the occasion of the celebration of the Victory Day, Turkish President Recep Tayyip Erdogan received the heads of foriegn missions in Ankara, among others Ambassador Zoran Markovic alaso attend the official ceremony. Ambassador Markovic congratulated  President Erdogan with the wishes for prosperity for Turkey as well as the countinuance of great cooperation between our two friendly countries.

 


OPENING OF THE HONORARY CONSULATE IN ANTALYA – PRESS RELAEASE

The Consulate of the Republic of Serbia in Antalya headed by Honorary Consul Mr. Fikret Ozturk was officially open on August 19, 2018 in the presence of Ministers of Foreign Affairs of the Republic of Serbia and of the Republic of Turkey H.E. Mr. Ivica Dacic and H.E. Mr. Mevlut Cavusoglu. Numerous invitees from Antalya region, Governor of Antalya, Mayor of Antalya, well known businessmen attended the event. The Consulate is situated in 7 star Regnum Karya Hotel (Kadriye Bölgesi, Üçküm tepesi Mevkii, 07500 Serik/Belek) in the near proximity of the Antalya Airport. The Consulate is open with the purpose of providing consular help and protection to Serbian citizens residing or coming a tourists in Antalya.

 

At the occasion two ministers had a bilateral meeting where the bilateral cooperation and regional issues were discussed. It was jointly stated that the bilateral relations are on a very high level to which contributed the excellent personal relations between two Presidents and which is confirmed by the frequent exchange of visits. It was repeated that the economic cooperation accordingly is in rise, that the current trade exhange is 1 bilion dolar on the annual level and that the target is actually achieving the level of 3 bilion dolar as soon as possible. The number of tourists coming from one country to another is in constant rise. At this moment about 100.000 Turkish tourists come to Serbia and 140.000 Serbian toursits comes to Turkey. These numbers are also the indicatiors of deepening of relationships, bilateral cooperation rise and mutual understanding.

It is stated that Serbia and Turkey have a high level of congruence of attitudes on various international issued and that both countries should continue their work with joint forces on improving the positions of both countries on international level. Fight against terrorism, opening of cultural centers and investments are just some of the fields on which further cooperation can be widen. It was mutually confirmed that building these kinds of relationships as well as firendship of Serbia and Turkey should be continued as an investment in our future generations. Minister Dacic said once more that Serbia is open for all kind of aspects of cooperation and that Serbia is a reliable and sincere friend of Turkey.


VISIT TO ANKARA OF THE SPECIAL ENVOY OF PRESIDENT VUCIC AND MINISTER OF INTERIOR AFFAIRS H.E. MR. NEBOJSA STEFANOVIC

Special Envoy of the President of the Republic of Serbia H.E. Mr. Aleksandar Vucic and Minister of Interior Affairs of the Republic of Serbia H.E. Mr. Nebojsa Stefanovic attended on August 18, 2018 the 6th Regular Congress of AKP in Ankara and had later on bilateral meeting with the Minister of Interior Affairs of the Republic of Turkey H.E. Mr. Suleyman Soylu.

 

At the same time H.E. Mr. Stefanovic had brief meetings with the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Turkey H.E. Mr. Mevlut Cavusoglu and President of the Republic of Turkey H.E. Mr. Recep Tayyip Erdogan to whom he forwarded the greetings of the President Vucic. After the AKP Conress finished, two Minister of Internal Affairs had a bilateral meeting where the current situation and possible directions of the future cooperation of the two ministries.


ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ САЈАМ У ИЗМИРУ, СЕПТЕМБAR 2018. - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ И ДОСТАВА КОНКУРСНE ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / IZMIR INTERNATIONAL FAIR, SEPTEMBER, 2018 - AN INVITATION TO BID AND BIDDING DOSSIER

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА / BIDDING DOSSIER

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ / INVITATION ТO BID

ПОЈАШЊЕЊЕ / CLARIFICATION

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ


Bid Form in the Procedure of Awarding Contract for the Provision of Services of Organising the Exhibition of the Republic of Serbia at the 87th International Fair in Izmir, Turkey

BID FORM

REPORT


ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / DECISION ON AWARDING THE CONTRACT

Одлука о додели УговораDecision on Awarding the Contract


Visit to Antalya Governor and Mayor

Serbian Ambassador Zoran Markovic made a courtesy visit to the Governor of Antalya, Munir Karaoglu and Mayor Menderes Turel. The visit was about the opening of the Honorary Consulate of RS in Antalya, led by Honorary Consul Fikret Ozturk. During these two meetings, there were words about the importance of opening the consulate as a form of deepening the well-established relations of our two countries. The Governor and the Mayor informed that this year more than 30,000 Serbian tourists visited the Antalya region, and Ambassador Markovic informed them that Turkish tourists became the most numerous foreigners in Belgrade, with over 70,000 visits annually. Tourism has made our nations closer, and relations between the Republic of Serbia and Republic of Turkey’s leaders have created the basis for further deepening in all fields.


AMBASSADOR VISITED THE GOVERNOR OF ANKARA

As part of his courtesy calls, Ambassador of the Republic of Serbia H.E. Mr. Zoran Markovic visited the Governor of Ankara H.E. Mr. Ercan Topaca. Ambassador Markovic thanked to the governor for a prompt receiving and expressed his hope in continuance of a good cooperation between Serbian Embassy and Governorship in Ankara, as a reflection of the two countries` excellent relations. Governor Topaca stated that the Governorship is ready for all kind of cooperation and that he will with pleasure always find the time for the representatives of a friendly country such is Serbia. In further conversation two officials arranged a series of activities on deepening the cultural cooperation, one of which is the hosting of the Academic Cultural -Artistic Company `Ivo Lola Ribar`. Governor took the Ambassador for a short archeological sighting from the Roma period around the backyard of the Governorship building located in the Ankara`s oldest neighbourhood.


PRESIDENT VUCIC ATTENDED PRESIDENT ERDOGAN`S INAUGURATION CEREMONY

President of Serbia H.E. Mr. Aleksandar Vucic attended the inauguration ceremony of President of Turkey H.E. Mr. Recep Tayyip Erdogan in Ankara and pointed out that it is very important that Serbia has such a strong regional partner as an ally, and not as an enemy or an opponent. Vucic reminded that this has been his third or fourth meeting with the Turkish President in a very short period of time and that he came this time to the inauguration ceremony in the name of all Serbia in order to honor and pay respects to Turkish state, people and their president. He added that Erdogan made a very warm welcome for Serbian delegation and said that two countries have a lot of plans for the future and a lot of stuff to solve , especially in the domains of economy and politics.

He expressed his expectations on further flourishment of the bilateral cooperation and visit of Turkish president in the next period that is very important for Serbia`s future. Vucic emphasized that he is very proud that Serbia has Turkey as its friend and ally which is the result of our politics.

During the stay in Ankara, Vucic had opportunities for a couple of bilateral meetings, such as the ones with Bulgarian President Rumen Radev, Macedonian president Djordje Ivanov, Hungarian Prime Minister Victor Orban, Albanian Prime Minister Edi Rama and Bakir Izetbegovic Bosnian Presidency Member.


NOTICE

UNTIL AUGUST 1, 2018, THE CONSULAR SECTION OF THE EMBASSY WILL BE ABLE TO RECEIVE CITIZENS ON THE CONSULAR MATTERS EXCLUSIVELY ON THE BASIS OF PREVIOUSLY TAKEN APPOINTEMENTS. APPOINTMENTS MUST BE TAKEN VIA TEL.NO. 0312 426 02 36; 426 24 32 OR VIA EMAIL embserank@gmail.com. FOR ANY OTHER QUESTIONS OR INFORMATIONS CITIZENS CAN APPLY THROUGH THE TELEPHONE NUMBERS OR EMAIL MENTIONED ABOVE.


NOTICE BY THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Based on Art. 15 of the Law on Ministries (published in the Official Gazette of RS, No. 72/12 and 76/12) we inform that the Ministry of Culture and Information conducts competitions in various fields of culture and art, in order to provide support to artists and cultural projects in the country and abroad. The first contest in 2018 to support the mobility of artists and professionals was opened on January 25 (ended April 30). During September, in the Sector for International Relations and EU Integration in the field of culture, another competition will be opened. More detailed information is available on the website www.kultura.gov.rs/konkursi


PARK OF SERBIAN TURKISH FRIENDSHIP IN ANKARA

Ambassador Markovic met with Mayor of Ankara Mustafa Tuna today, discussing the possibility of deepening the cooperation including the one with the city of Ankara. Ambassador Markovic introduced the mayor with the initiative to build a Turkish-Serbian friendship park in Ankara, where a famous battle for Ankara took place in 1402 when Sultan Beyazit and despot Stefan Lazarevic fought together on the same side. It was pointed out that the significance of this gesture would be symbolic and that it would represent the bright future of mutual Turkish and Serbian relations. In the further conversation, the possibilities of increasing the volume of mutual tourist visits were mentioned. Only a small number of citizens of Serbia visited Ankara and Cappadocia as world-known tourist destinations, and for the purpose of increasing the mutual tourism exchange, the consideration of the possibilities for the establishment a direct air line between Belgrade and Ankara would be highly recommendable. Mayor Mustafa Tuna showed interest in the twinning of Belgrade and Ankara as the capital of two friendly countries. He promised that he would soon come up with a proposal for a specific location for the Friendship Park.


PRESIDENT VUCIC CONGRATULATED PRESIDENT ERDOGAN ON THE ELECTION VICTORY

June 24,2018

Serbian President Aleksandar Vucic telephoned to Turkish President Recep Tayyip Erdogan and congratulated him on the victory accomplished on the presidential and parliamentary elections in Turkey. In their conversation, President Vucic underlined the significance of the friendship with Turkey and stated his certainty of this election victory being a new victory on the road of prosperity and well-being of Turkey. Serbian President extended his most sincere congratulations to his Turkish colleague and wished him a lot of success during his responsible duty.


PRESIDENT VUCIC AT THE OPENING CEREMONY OF THE TANAP PIPELINE

President of the Republic of Serbia H.E. Mr. Aleksandar Vucic attended ceremony of the formal opening of the Trans Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) in the Turkish city of Eskisehir. Upon the invitation of the Turkish President H.E. Mr.Recep Tayyip Erdogan,next to which he stood on the scene, President Vucic together with presidents of Ukraine and Azerbaijan opened the TANAP by symbolic turning on a vent of the pipeline. During the ceremony President Vucic held a speech in which he pointed out that this project will prevent the energy isolation of the region of the South Eastern Europe, will contribute to the energy connectivity of this part of Europe, as well as to positively affect the investment climate and to encourage the arrival of new investors to the countries of the region. While opening program, President Vucic had separate bilateral meetings with the presidents of Ukraine and Turkey. The improvement of all kinds of the cooperation aspect, especially, the economic one, was the main subject of the meetings.


INFORMATION ABOUT THE ENTRANCE TO KOSOVO AND METOHYA WITH THE PASSPORTS OF THE REPUBLIC OF SERBIA ISSUED BY COORDINATION DIRECTORATE OF THE MINISTRY OF INTERIOR OF THE REPUBLIC OF SERBIA

On the contrary of the Brussels Agreement, temporary local government in Prishtina do not allow the entrance to the Autonomous Province of Kosovo and Metohya to the citizens of the Republic of Serbia holders of the passports of the Republic of Serbia issued by Autonomous Province Kosovo and Metohya Coordination Directorate of the Ministry of Interior of the Republic of Serbia. When entering the Autonomous Province of Kosovo and Metohya, citizens of the Republic of Serbia are advised to use their ID cards issued by the concern authorities of the Republic of Serbia.


DONATION OF SCHOOL BOOKS FOR LEARNING BOSNIAN LANGUAGE TO THE ASSOCIATIONS OF OUR EMIGRANTS IN ISTANBUL

During an official visit to Istanbul, the Ambassador of the Republic of Serbia in Turkey Zoran Markovic visited the associations of our emigrants in Pendik and Bajrampasa. These associations bring together the largest number of emigrants and their descendants from the territory of the former Yugoslavia, primarily Bosnias from the Raska region in the Republic of Serbia, as well as Bosnia and Herzegovina and Montenegro. Ambassador Zoran Marković, on this occasion, presented several packages of textbooks for learning Bosnian for younger students (elementary), which is part of a wider project realized with the support of the Ministry of Education of the Republic of Serbia and several sponsors, members of our emigrants in the Republic of Turkey. The aim is to bring our language, tradition and culture closer to the youngest generations of the emigrants. Ambassador Zoran Markovic emphasized in his interview with the management and members of the association that knowledge of language, tradition and culture is important for maintaining relations with the mother-counrty. The goal should not only be to obtain a travel document from the Republic of Serbia, while young generations do not know the basic information and facts about the country from which their parents and ancestors come. In this context, modalities of further cooperation in the field of education and education were considered. The next steps are the organization of language courses in Istanbul, as well as in Ayvalik, a famous Turkish resort where traditionally most of our emigration rest during the summer holidays. In this way, the youngest would learn our language and acquire basic knowledge about the Republic of Serbia through play and entertainment. Our emigrants also expressed interest in establishing institutional cooperation between schools in the Republic of Serbia and the Republic of Turkey, as well as for student exchange programs, and attending summer sports camps (basketball, tennis, etc.) in the Republic of Serbia. Ambassador Zoran Marković, at the invitation of the President of the Association "Bosnia - Sandžak" from Pendik, on June 2, o.g. will attend the large Ramsan Iftar in this Istanbul municipality, which is expected participation of large number of prominent figures from the political and public life of Istanbul and the Republic of Turkey. In addition, meetings were also used for discussions on other consular issues of interest to the population of our emigrants in the Republic of Turkey, primarily topics related to the acquisition of citizenship and travel documents of the Republic of Serbia.


THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF BURUNDI , HOLDERS OF ALL PASSPORTS
Starting from June 2, 2018, holders of all passports of the Republic of Burundi will be able to enter, transit and reside on the territory of the Republic of Serbia for 30 days in the period of one year counting from the first entry. All the citizens of Burundi planning to stay in Serbia for more than 30 days within a year must apply for visa in a nearest Serbian Embassy, before entering Serbia.

THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF AZERBAIJAN, HOLDERS OF NATIONAL PASSPORT
Starting from June 2, 2018, national passport holders of the Republic of Azerbajian will be able to enter, transit and reside on the territory of the Republic of Serbia for 90 days in the period of 180 days counting from the first entry.

TURKISH MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS RECEIVED SERBIAN AMBASSADOR

Minister of Foreign Affairs of the Republic of Turkey Mevlut Cavusoglu received today ambassador Zoran Markovic. During the meeting both of them expressed their satisfaction with the current relations of two countries that have been at the highest level in the contemporary political history. Minister Cavusoglu stated that the autumn visit of the president Erdogan to Serbian and recent visit of the President Vucic were of a historical importance. Opening of the Honorary Consulate of Serbia in Antalya, `Morava` airport in Kraljevo and opening of a friendship park in Ankara were also discussed on the meeting. Regional issues, such as the situation in Bosnia and Herzegovina, were also mentioned. Ambassador Markovic underlined that Turkey plays a very constructive role in the stability of the region, especially from the aspect of the relationships between Serbs and Bosniaks. It is agreed on the extension of good contacts and cooperation.


SERBIAN OMBUDSMAN`S DELEGATION IN ANKARA, MAY 06-09, 2018

Delegation of Serbian Ombudsman headed by Mr. Zoran Pasalic Protector of Citizens of Serbia made an official visit to Ankara. In the presence of Serbian Ambassador to Turkey H.E. Mr. Zoran Markovic, two ombudsmen, Mr. Zoran Pasalic on Serbian side and Mr. Seref on Turkish side, signed the Memorandum on cooperation between Ombudsman Office of the Republic of Serbia and Ombudsman Institution of the Republic of Turkey. This Memorandum will be a solid base for improving further cooperation. Serbian delegation was receiven by the President of Grand National Assembly of Turkey H.E. Mr. Ismail Kahraman who stated his pleasure about the successful cooperation of two institutions of the two countries. Serbian Ombudsman delegation visited also The Human Rights and Equality Institution of Turkey.


OFFICIAL VISIT TO TURKEY OF THE SERBIAN PRESIDENT, MAY 6-7, 2018

At the beginning of his two-day official visit to Turkey, President of the Republic of Serbia H.E. Mr. Aleksandar Vucic came to Istanbul where he was welcomed at the airport by President of the Republic of Turkey H.E. Mr. Recep Tayyip Erdogan with the military parade. Later on, two presidents participated at Turkish-Serbian Business Forum attended by Serbian and Turkish businessmen. In his speech to the businessmen, president Vucic underlined that the relations of the two country are better than ever, but more effort must be shown in the areo of economic relations. He thanked to president Erdogan and Turkish investors for having invested in small cities and the ones affected by the recent floods where the investors from other countries did not want to invest. He stated that the future potential for cooperation is very vast, especially in industries of textile, food and agriculture. He made an appeal to Turkish investors to continue investing into Serbia and reminded that the trade exchange has grown over 9 times in last 10 months. President Vucic expressed his gratitude to president Erdogan for the ceremonial welcome at the airport adding that Turkey should know that it can always count on Serbia, as well as that Serbia knows that it can count on Turkey. In his speech at Forum, president Erdogan said that Serbia is a friendly state to Turkey and it is a key country for the peace and stability of the Balkans. He said that both sides have a strong will for improving the existing good cooperation even more and that he also hoped that the trade exchange that passed 1 billion dollars, will rise soon to 2 billion dollars because there are so many big opportunities for all kind of investors for investing in the Balkans.

 

The next day, president Vucic met in Ankara Charimen of the Grand National Assembly of Turkey H.E. Mr. Ismail Kahraman with whom he discussed the bilateral relations. Two statemen concluded that the preservation of the stability in the region of South Easter Europe and enforcing the regional cooperation, in which the part of Serbia and Turkey is very important, in the interest of the both countries, as well as the region itself. Before this meeting president Vucic visited the mausoloeum of Mustafa Kemal Ataturk, and later on met with the Turkish president Erdogan.

President of the Republic of Turkey Recep Tayyip Erdogan organized a special ceremonial welcome for the president of the Republic of Serbia Aleksandar Vucic i front of the Presidential complex in Ankara. After the meeting of two presidents, they held a press-conference where the Serbian president thanked for the magnificent welcome ceremony and president Erdogan`s strong will for rising of the economic cooperation at the highest level possible. Two presidents opened the first session of the High Council for Cooperation of Turkey and Serbia. During this session, agreements on transport, IT, energy, agriculture, ecology and police cooperation were signed. It is stressed that these agreements as welle as the couple of road infrastructural project, one of them Belgrade-Sarajevo high way, will be the elements for improval the cooperation in the next period. President Vucic stated that he values a lot the appeal of president Erdogan at the Forum and in Ankara to the investors to come and invest to Serbia since it is a positive signal for the investors and at the same time a gesture of the friendship towards Serbia. President Erdogan underlined thet the experience exchange and development of the infrastructural project contributing to regional development, peace and prosperity, will be continued.


FIFTH INTERNATIONAL ECONOMIC SUMMIT RUMELISIAD

On April 27th, Ambassador Zoran Markovic participated on the Fifth International Economic summit of businessmen from Turkey, originating from the Balkans in Bursa, on the invitation of the President of the association RUMELISIAD. He was speaking at the rally between the vice-presidents and the Turkish minister of Turks Turk Hakan Çavuşoğlu. Ambassador Zoran Markovic also addressed the rally, immediately behind the president of RUMELISIAD Erol KILIKÇIER. Referring to the inaugural visit of the President of the Republic of Serbia, A. Vucic, and its great importance, he said that the economy is the basis of a successful family, society and the state as a whole, as well as the relations between the states, and so between our two countries of Serbia and Turkey. Economic cooperation plays a key role in the very good political relations between Belgrade and Ankara. In this context, he specifically emphasized the importance of the circular highway Belgrade – Sarajevo, for the development of Serbia and Bosnia and Herzegovina, as well for the inter-ethnic relations between Serbs and Bosnians.

 


SERBIAN CITIZENSHIP FOR THE CITIZENS OF THE FORMER YUGOSLAV REPUBLICS

According to the amendments of the Law on Citizenship, article 3, it is stated that any citizen of Social Federative Republic of Yugoslavia or citizen of another republic of SFRY respectively any citizen of another country created on the territory of SFRY that on the day of December 31, 2016 and on the day of the application has a registered resident adress in the Republic of Serbia, may apply for the citizenship of the Republic of Serbia. The citizenship applications must be done in the period of one year since the day of the entry into force of the above mentioned law that is before April 3, 2019.


BILATERAL POLITICAL CONSULTATIONS

Bilateral political consultations between the Ministries of Foreign Affairs of the Republic of Serbia and the Republic of Turkey, were held on April 17, 2018 in Ankara. Serbian delegation was headed by the State Secretary Nemanja Stevanovic and Turkish one was headed by Undersecretary Ambassador Slobodan Vukčević and Serbian Ambassador to Turkey, Zoran Marković.

During the meeting all important bilateral issues in the two countries relations were discussed and it was concluded that the relations are in generally at a very good level. It was particularly emphasiyed that there is a lot of space for further relations development in the sphere of economy, trade and investments.Both parties stressed also the importance of fortcoming official visit to the Republic of Turkey of the President of the Republic of Serbia Aleksandar Vučić. The current issues in the Western Balkans and the Middle East were mentioned as well. Regular dynamics of holding the political consultations was determined, too.


AMBASSADOR VISITED THE GOUVERNOR OF ISTANBUL

Ambassador of the Republic of Serbia in Ankara H.E. Mr. Zoran Markovic made a courtesy call to the Gouvernor of Istanbul Mr. Vasip Sahin.


AMBASSADOR MARKOVIC`S COURTESY CALL TO MAYOR OF ISTANBUL

Ambassador H.E. Mr. Zoran Markovic made a courtesy call to the Mayor of the Metropolitan Municipality of Istanbul Mr. Mevlut Uysal. During the visit initiated projects were discussed and it was especially stressed the significance of the project of the twinning of Belgrade and Istanbul that will be a new line in the expanding of bilateral relations of Serbia and Turkey.

 


AMBASSADOR VISITED ECUMENICAL PATRIARCH

Ambassador of the Republic of Serbia in the Republic of Turkey H.E. Mr. Zoran Markovic made a courtesy call to His All Holiness Ecumenical Patriarch. His All Holiness Archbishop of Constantinople and New Rome Ecumenical Patriarch Bartholomew I and the Ambassador had a cordial meeting. Ambassador informed His All Holiness about the current situation at Kosovo and Metohija and they exchanged their views on the problem of unrecognized so called MPC – Macedonian Orthodox Church.

 


AMBASSADOR PRESENTED THE CREDENTIAL LETTERS

H.E. Mr. Zoran Markovic presented to H.E. Mr. Recep Tayyip Erdogan the credential letters. During the presentation of the letters, Ambassador was accompanied by his family members, spouse Mrs. Tatjana Markovic and son Mr. Andrej Markovic, as well as by the Embassy members, Counsellor Mr. Slobodan Radeka and Vice Consul/Third Secretary Mr. Stefan Stamenic. After the formal ceremony, Ambassador had a comprehensive conversation with the Turkish President.


Суфинансирање пројекта који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

          Министарство спољних послова, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, расписује једном годишње Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који ће ове године трајати у времену од 12. до 30. марта 2018. године. 

           С тим у вези, овим путем вас обавештавамо да су објављени Кокурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, Министарства спољних послова  - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Информације, услови и начин реализације Конкурса, могу се наћи на следећим линковима, и то:

                http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

                http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacije-iz-regiona/


DRAGAN MARKOVIC – PALMA VISITING ANKARA

President of Parliament of Jagodina, president of the United Serbia Party and a long term member of Parliament Mr. Dragan Markovic-Palma visited Ankara on March 13, 2018 upon the invitation of Mr. Huseyin Sahin Turkish MP representing AKP from Bursa. The day before in Istanbul Mr. Markovic had a several meetings with some significant Turkish businessmen.

In Ankara he met Deputy Chairman of AKP in charged of foreign affairs Mr. Mehdi Eker, President of the Parlamentary Friendship Group between Turkey and Serbia Prof. Dr. Mustafa Isen, as well as Mr. M. Kasim Gulpinar President of the Parliamentary Committee for EU Affairs. At the end of the visit Mr. palma was received by Deputy Prime Minister Hakan Cavusoglu and Chairman of Turkish Parliament Ismail Kahraman.

Through all the meetings both sides emphasized their pleasure over the fact that the two countries`s relations reached very high level of cooperation. Mr. Markovic appealed to Turkish investors to come and invest in Serbia and help the economic exchange to exceed current 900 million euro. Deputy prime Minister Cavusoglu as well as the Chairman of Parliament Kahraman stressed the importance of Serbia as the key country of the Balkans and the readiness of Turkey to improved their relations with Serbia in all aspects. Prof Dr. Mustafa Isen added that if Turkey wants to have good relations with the Balkans, it must have firstly good relations with Serbia.


Change of visa regime – Georgia (regular passports

Starting from March 8, 2018, the citizens of Georgia, bearers of regular passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 30 days (counting from the entry date) in 1 year period.
No-visa policy is valid only for tourism/visit purposes. You need to apply for visa in the following cases:
-   if you intend to become a resident for education/job/other purposes
-   if you plan to stay more than 30 days
-   if you already have 30 days per 1 year duration of stay in Serbia
In the above mentioned cases you need to apply to a nearest Serbian Embassy/Consulate for visa application.


Change of visa regime – Republic of Indonesia (regular passports)

Starting from October 14, 2017, the citizens of the Republic of Indonesia, bearers of regular passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 30 days (counting from the entry date) in 1 year period.
No-visa policy is valid only for tourism/visit purposes. You need to apply for visa in the following cases:
- if you intend to become a resident for education/job/other purposes
-    if you plan to stay more than 30 days
-     if you already have 30 days per 1 year duration of stay in Serbia


Change of visa regime - Indonesia (official and diplomatic passports)

Starting from September 02, 2017, the citizens of the Republic of Indonesia, bearers of official and diplomatic passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 30 days counting from the entry date.


Change of visa regime - Thailand (official and diplomatic passports)

Starting from September 08, 2017, the citizens of the Kingdom of Thailand, bearers of official and diplomatic passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 90 days counting from the entry date.


Change of visa regime - Iran (regular passports)

Starting from September 02, 2017, the citizens of the Islamic Republic of Iran, bearers of regular passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 30 days (counting from the entery date) in 1 year period.

No-visa policy is valid only for tourism/visit purposes. You need to apply for visa in the following cases:
- if you intend to become a resident for education/job/other purposes
- if you plan to stay more than 30 days
- if you already have 30 days per 1 year duration of stay in Serbia


Change of visa regime - India (regular passports)

Starting from September 02, 2017, the citizens of the Republic of India, bearers of regular passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 30 days (counting from the entery date) in 1 year period.

No-visa policy is valid only for tourism/visit purposes. You need to apply for visa in the following cases:
- if you intend to become a resident for education/job/other purposes
- if you plan to stay more than 30 days
- if you already have 30 days per 1 year duration of stay in Serbia


Change of visa regime - Kyrgyzstan (official and diplomatic passports)

Starting from July 13, 2017, the citizens of the Kyrgyz Republic, bearers of official and diplomatic passports, can enter or transit through the territory of the Republic of Serbia with no prior visa needed. The maximum stay is 90 days counting from the entry date.


RTS SAT ENDS BROADCASTING VIA SATELITE EUTELSAT 16E AND STARTS USING SATELITE ASTRA 4A

Starting from June 12, 2017, RTS Satelit TV program and Radio Beograd 1 radio program are not broadcast via satellite Eutelsat 16E. These programs are transmitted via satellite Astra 3B, orbital position 23,5 E and Astra 4A, orbital position 4,8E. Starting from July 15, 2017, the programs will be broadcast exclusively via satellite Astra 4A.

settings


ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ И ДОСТАВА ТЕНДЕРСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / AN INVITATION TO BID AND TENDER DOCUMENTS

ФAЗA I / PHASE I

  1. Позив за подношење понуде / An Invitation to Bid (05-06-2017)
  2. Конкурсна документација / Tender Documents (05-06-2017)
  3. Додатне информације и појашњења / Additional Information and Clarification (12-06-2017)
  4. Конкурсна документација - измењена верзија / Tender Documents - amended version (12-06-2017)
  5. Додатне информације и појашњења / Additional Information and Clarification (14-06-2017)

ФAЗA II / PHASE II

  1. Позив за подношење понуде / An Invitation to Bid (05-06-2017)
  2. Конкурсна документација / Tender Documents (05-06-2017)
  3. Додатне информације и појашњења / Additional Information and Clarification (12-06-2017)
  4. Конкурсна документација - измењена верзија / Tender Documents - amended version (12-06-2017)
  5. Додатне информације и појашњења / Additional Information and Clarification (14-06-2017)

 

 


VIII SERBIAN DIASPORA MEDICAL CONFERENCE


NATIONAL THEATRE IN BELGRADE GAVE SUCCESSFUL PERFORMANCES IN ADANA

A a part of the Adana International Theatre Festival organised by the State Theatre in that city, National Theatre in Belgrade performed in southern-east Turkish city of Adana the play `Antigone` twice, on April 29 and 30. The play was highly visited and enjoyed by Turkish audience.

Ambassador D. Vucetic and Counsellor S. Radeka attended the play on Aprile 29. The actors from the National Theatre in Belgrade expressed their gratitude to the Embassy for all the support it gave to their arrival to Turkey and visit to Adana. The Embassy was involved into so called cultural diplomacy and the promotion of Turkish-Serbian cultural relations. The Embassy will continue to support in any ways possible the cultural relations of our two country.


MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE SPEAKER OF THE GRAND NATIONAL ASSEMBLY OF THE REPUBLIC OF TURKEY

On Wednesday, May 3, H.E. Mr. Danilo Vučić, Ambassador of the Republic of Serbia in Turkey, paid a courtesy call on H.E. Mr. Ismail Kahraman, Speaker of the Grand National Assembly of the Republic of Turkey. Various topics concerning bilateral relations were discussed, while accentuating the significance of strengthening cooperation between the two parliaments. 


Bilateral security consultations between Serbian and Turkish Ministry of Foreign Affairs

The consultations were held on March 31. The delegations were headed by Mr. Branimir Filipovic, Ambassador, Assistant Minister of Foreign Affairs of the Republic of Serbia, and Mr. Ahmet Muhtar Gün, Ambassador, Deputy Undersecretary of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey.


Public intemational two-phase open competition for the design of a conceptual solution for the Zoran Đinđić memorial at the Students square in Belgrade

The Belgrade City Administration, Secretariat for Culture, has announced a “Public intemational two-phase open competition for the design of a conceptual solution for the Zoran Đinđić memorial at the Students square in Belgrade”...

Read more...
THE CHANGE OF THE ADDRESS OF THE EMBASSY

The Address of the Embassy of the Republic of Serbia from January 1, 2017 is Yazanlar Sok. No 1, Kavaklidere, Ankara, Turkey.


SIRBİSTAN İLE ÇİN ARASINDA UMUMİ PASAPORT HAMİLİLERE KARŞILIKLI VİZE MUAFİYETİ

 
Sırbistan C. ve ÇİN H.C. arasında umumi pasaport hamililere karşılıklı vize muafiyeti sözleşmesinin uygulaması 15 Ocak 2017 tarihinde başlamaktadır. Sözkonusu tarihinden itibaren, iki ülkenin umumi pasaport hamili vatandaşları ülkeye giriş tarihinden itibaren öbür ülkede vizesiz olarak 30 gün geçmemesi kaydıyla giriş, transit ve ikamet edebilecekler.


MUTUAL VISA ABOLITION BETWEEN SERBIA AND CHINA

The Agreement between the Government of the Republic Serbia and the Government of the People's Republic of China on the mutual abolition of visa requirements for holders of ordinary passports will enter into force on 15 January 2017. Since that date, the citizens of both countries, holders of ordinary passports are eligible for entry, transit and residence in the territory of other Party without visas, for up to 30 days from the date to entry.


INVITATION TO TENDER FOR THE PROVISION OF REAL ESTATE SALES SERVICES – THE SALE OF DIPLOMATIC REAL ESTATE IN NEW YORK (UNITED STATES OF AMERICA), TOKYO (JAPAN), BONN (GERMANY), AND BERNE (SWITZERLAND)

http://www.mfa.gov.rs/en/themes/invitation-to-tender-for-the-provision-of-real-estate-sales-services-the-sale-of-diplomatic-real-estate


THE AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF LEBANON ОN ABOLISHING VISAS FOR HOLDERS OF DIPLOMATIC, SPECIAL AND OFFICIAL PASSPORTS-ENTRY INTO FORCE 28. MAY 2016.


The Agreement between the Government of Serbia and the Government of Lebanon on the abolition of visas for holders of diplomatic, special and official passports, signed in Beirut on 22 July 2015, will enter into force on 28 May 2016. Since that date, the citizens of both countries, holders of the mentioned types of passports, have the right to enter, transit and stay on the territory of the other party without a visa for up to 90 days.


SERBIAN FILM IN ANKARA-"WE WILL BE CHAMPIONS OF THE WORLD"-CER MODERN, MARCH 20, 2016

During the "Week of Francophonie" in Turkey,  the Serbian  film "We'll be champions of the world" directed by Darko Bajic, will be shown in cinema Cer Modern, March 20, 2016 at 18.00 hours.


ENTRY INTO FORCE OF THE AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE GOVERNMENT OF GEORGIA ON THE ABOLITION OF VISAS FOR HOLDERS OF DIPLOMATIC AND OFFICIAL PASSPORTS – FEBRUARY 3, 2016

The Agreement between the Government of the Republic of Serbia and the Government of Georgia on the abolition of visa requirements for diplomatic and official passport holders, will enter into force on February 13, 2016.

Starting from this date diplomatic and official passport holders of both countries will be able to enter, transit and reside on the territory of the latter country for 90 days in the period of 180 days counting from the first entry.
 


"THE TRUTH-NO KOSOVO UNESCO"

 

The Embassy of the Republic of Serbia informs that the documentary film "The Truth-No Kosovo Unesco"  which talks about the mass destruction of the Serbian Churces and Monasteries in Kosovo and Metohija since 1999 can be found at the web site of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Serbia. The link is as follows:

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/2013-05-16-10-43-58/the-truth-no-kosovo-unesco?lang=cyr

Afrer wathcing the documentary, it is obvious why the Republic of Serbia is against the admission of "Kosovo" to UNESCO.


Why Kosovo is ineligible for membership in UNESCO-the non-paper of the Republic of Serbia, 19.10.2015

Why Kosovo is ineligible for membership in UNESCO?


• Because the request for its membership is a serious breach of the international law, the Constitution of UNESCO, the legally binding UN Security Council resolution 1244 (1999) andt he Charter of the UN whose Article 25 says that „The Members of the UN agree to accept and carry out the decisions of the Security Council in accordance with the present Charter“.
• Because according tothe UN Security Council resolution 1244,which reaffirms the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia (now Serbia), Kosovo and Metohija is an integral part of the Republic of Serbia, under the administration of the UN. Since Kosovo cannot be considered a State, it does not fulfill the basic requirement for membership set out by the UNESCO Constitution.
• Because unilateral attempts such as this one seriously harm and disrupt the dialogue between Belgrade and Pristina, under the auspices of the European Union in which mutually acceptable solutions for many complex issues have been devised so far.The issue of the Serbian cultural heritage and the property of the Serbia Orthodox Church has not yet been discussed within the dialogue where it belongs.
• Because this is an unacceptable politicization of UNESCO which should not overtake the competences of the UN Security Council as the highest authority for the preservation of the international peace and security. UNESCO should not serve as an instrument for the affirmation of an illegal and unilaterally declared independence of a part of the territory of one UN member state. The primary goal of UNESCO is to promote universal values of humanity through education, science and culture not to make political decisions with regard to the statehood.
• Because this would be a dangerous precedent, harmful for many states. This would open the door for other entities to follow the same path thus threatening territorial integrity and sovereignty of other member states.
• Because this issue is polarizing the membership of UNESCO.
• Because, besides not being a state, Pristina does not have moral credibility for membership. Anyone aspiring to UNESCO membership must prove not only in words but as well in deeds its commitment to the goals of the UNESCO Constitution, which certainly is incompatible with deliberate, systematic, vandal demolition of Serbian cultural and historic monuments with the aim to remove the traces of centuries-long existence of Serbs in this area as well as the impunity of the perpetrators of such barbaric acts unworthy of the 21st century. These acts are comparable only to the acts of destruction of cultural heritage by terrorist groups in the Middle East and elsewhere that the world is witnessing and UNESCO is strongly condemning.
• Because four Serbian orthodox monasteries are inscribed on the UNESCO List of World Heritage in danger although the armed conflict in Kosovo is over for many years now. In danger from whom?
• Because the inclusion of this item in the provisional agenda of the 197th session of the UNESCO Executive board raises serious concerns about the compliance with procedure and the respect of the established UNESCO rules. Just to mention that that even publishing of the document on the unacceptability of Kosovo’s application for UNESCO membership from the standpoint of the international law, prepared by Serbian Delegation to UNESCO ,as an official document, as we requested, was refused. And the only intention was the voice of Serbia also to be heard.
• Because we all would have to live with the negative consequences of such an irresponsible decision from the lesioning of the international law up to the fate of the Serbian cultural heritage in the province of Kosovo and Metohijawhich not only belongs to the Serbian people but also represents a part of the historical and civilizational heritage of modern Europe and the world.


CONDOLENCES FOR THE TRAGIC LOSSES OF HUMAN LIVES IN ANKARA-OCTOBER 10, 2015

The Embassy of the Republic of Serbia in Ankara express its most sincere condolences to the Republic of Turkey and its people for the loss of the great number of human lives in today's explosions in Ankara in which lot of people lost lives and were wounded. 


THE SERBIAN GOVERNMENT OPENED A SPECIAL PURPOSE ACCOUNT TO COLLECT DONATIONS TO HELP MIGRANTS IN SERBIA

The Government of the Republic of Serbia opened a multi-currency special-purpose account with the National Bank of Serbia, Ministry of Finance-Treasury, for the collection of donor and humanitarian assistance to migrants in Serbia:
01-504642-100193230-000000-0000
IBAN Cod: RS35908504642019323074
For details of the payments instruction interested donors can contact this Embassy.


ENTRY INTO FORCE OF THE AGREEMENT BETWEEN THE SERBIAN GOVERNMENT AND THE GOVERNMENT OF MOLDOVA ON THE ABOLITION OF VISAS FOR CITIZENS OF TWO COUNTRIES, HOLDERS OF BIOMETRIC PASSPORTS - 6th AUGUST 2015

The Embassy of the Republic of Serbia to the Republic of Turkey hereby informs that the Agreement between the Government of the Republic of Serbia and the Government of Moldova on the abolition of visa requirements for citizens of the two countries, will enter into force on August 6, 2015. Citizens of the two countries, holders of valid biometric passports are exempted from visa for entry, exit and transit through the territory, as well as to stay in the territory of the other side, in the period up to 90 days within a period of 6 months from the date of first to entry .


BILATERAL POLITICAL CONSULTATIONS IN ANKARA, JUNE 29, 2015

The delegation of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Serbia, headed by H. E. Mrs. Roksanda Ninčić, Ambassador, the State Secretary of the Ministry, and delegation of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey, headed by H. E. Mr. Feridun Sinirlioğlu, Ambassador, Undersecretary of the Ministry, held bilateral political consultations in Ankara, June 29, 2015.

Read more...
ABOLISHING OF VISAS FOR CITIZENS OF QATAR, KUWAIT, OMAN AND BAHRAIN ENTERS INTO FORCE JUNE 30, 2015

The Government of the Republic of Serbia has decided that citizens of Qatar, Kuwait, Oman and Bahrain can travel to Serbia without obtaining a visa. The decision shall enter into force on 30 June 2015 and applies to all types of travel documents, except for emergency travel documents- laissez passer and travel documents issued in accordance with international treaties, and if there are no obstacles from Article 11 of the Law on Foreigners of the Republic of Serbia.
Citizens of the aforementioned countries may reside in Serbia in duration of 90 days over a period of 6 months starting from the date of first entry.


CHANGE OF THE ACCOUNT FOR FINANCIAL HELP FOR VICTIMS OF LAST YEAR FLOODS IN SERBIA, MAY 25, 2015

The Embassy informs that instead of subaccount that was used so far, now the financial contribution for the victims of last year flood in Serbia can be paid to main account of the Embassy in “Deniz Bank”. Coordinates are as follows:


Beneficiary’s bank: DENİZBANK КАZIM KARABEKIR ŞUBESİ
Beneficiary’s name: SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA
Beneficiary’s account number: 3950-7560881-351
Beneficiary’s IBAN number: TR69 0013 4000 0075 6088 1000 01
Currency code: TRY

It is also possible, as so far, to give financial assistance  through „Pay Pal“ system, with the instructions described on the web site of our Embassy or the Ministry of Foreign Affairs of the Republic Serbia.
 


LECTURE ABOUT SERBIA TO CHILDREN IN ANKARA ELEMENTARY SCHOOLS, MAY 15, 2015

Counsellor of the Embassy, Mr. Slobodan Radeka, gave a lecture to the children in two Ankara elementary schools, „Nusretin Fisek“ and „Tugay Ozliyen“. He talked about historical, cultural and other characteristics of Serbia. Children asked different questions. Various games that are played by children in Serbia were shown to the Turskih children. 

 

Read more...
SPEAKER OF THE NATIONAL ASSEMBLY OF THE REPUBLIC OF SERBIA PAID AN OFFICIAL VISIT TO TURKEY

April 13-14, 2015


Speaker of the National Assembly Maja Gojkovic paid an official visit to Turkey, during which she met with the President of the Grand National Assembly of Turkey Cemil Cicek, Turkish President Recep Tayyip Erdogan and Prime Minister Ahmet Davutoglu. During the meetings in Ankara all aspects of bilateral relations were discussed and it was emphasized that Serbia and Turkey have a clear interest in improving relations in various fields, especially in economy, trade and in the field of infrastructure.

Read more...
PROMOTION OF THE NEW TURKISH-SERBIAN DICTIONARY AT THE SERBIAN RESIDENCE

13th November, 2014


Promotion of the New Turkish-Serbian Dictionary, written by Serbian author Ms Marija Djindjic and published by Turkish Linguistic Association, was held tonight in the Residence of the Serbian Ambassador, in the presence of the author.

Read more...
CONCERT OF THE BELGRADE CHAMBER ORCHESTRA „PRO CLASSICA“ IN ANKARA

8th November, 2014

At the „Farabi“ Salone of the Ankara University, the Faculty of Humanities, in the co-organization of the Embassy of the Republic of Serbia and „TIKA“ Agency, within the frames of the 5 th „Sefika Kutluer“ International Music Festival, the Belgrade Chamber Orchsetra „Pro Classica“ gave a concert. The Performance was very successful.
 

Read more...
NOTICE REGARDING CHANGE IN VISA REGIME

5th November 2014

At the session held on October 30, 2014, the Government of the Republic of Serbia has adopted the Decision on visa free regime for the holders of foreign travel documents who have valid Schengen visa, UK visa, visa of other EU member state or USA visa. This Decision also applies to the holders of foreign travel documents who have valid residence permits in the countries of Schengen Area, EU member states or USA.

Above listed holders of foreign travel documents can enter, transit or stay in the Republic of Serbia for maximum period of 90 days, within the period of 6 months, while the length of stay should not be longer than the period of validity of the said visa or residence permit.

This Decision will not apply to the holders of emergency travel documents (Laissez – Passer) or travel documents issued on the basis of international conventions.

The Decision shall enter into force on November 8, 2014. 

 


AMBASSADOR VUČETIĆ PARTICIPATED AT THE SYMPOSIUM ''CENTENNIAL WORLD WAR ONE''

21st October 2014

Ambassador Danilo Vučetić participated at the Symposium ''Centennial World War One – The Legacies of the Great War and its Impacts on International Relation'', that was held at Çağ University of Adana.

Read more...
VISIT OF THE RECTOR OF THE UNIVERSITY OF BELGRADE TO ANKARA, 16-19. OCTOBER 2014, SIGNING OF THE PROTOCOL ON ACADEMIC COOPERATION WITH THE ANKARA UNIIVERSITY

16th October, 2014

The delegation of the Rectorate of the University of Belgrade, headed by rector, Prof. Dr. Mr. Vladimir Bumbaširević, has visited the Ankara University. Rector of the University of Belgrade Mr. Bumbaširević and rector of the the Ankara University Mr. Ibis have signed the Protocol on Academic Cooperation, as the first step in the cooperation between two esteemed institutions.

Read more...
AMBASSADOR VUČETIĆ IN THE WORKING VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF ANTALYA

9-10th October, 2014

Visiting the Mediterranean province and city of Antalya Ambassador Vučetić had meetings with the Governor of Antalya, Mr Turan Eren, the Mayor of Antalya Metropolitan Municipality, Menderes Turel and the President of Antalya Chamber of Commerce, Mr. Cetin Budak. During this visit Ambassador Vučetić also met with Serbian people living in Antalya.
 

Read more...
MEETING WITH THE MINISTER OF NATIONAL EDUCATION NABI AVCI

4th June, 2013


In today's meeting between Ambassador Vucetic and Minister of National Education of Turkey and co-chairman of the Joint Committee for Economic Co-operation between Serbia and Turkey, Nabi Avci, all aspects of bilateral cooperation were taken into consideration.

Read more...
AMBASSADOR VUCETIC MEET WITH THE TURKISH MINISTER OF ECONOMY HIHAT ZEYBEKCI

May 26, 2014

Ambassador Vucetic met today with the Minister of Economy of the Republic of Turkey, H.E. Mr. Hihat Zeybekci. The opportunities for the enhancement of economic cooperation were discussed during the meeting.
 

Read more...
FOREIGN MINISTER AHMET DAVUTOGLU SIGNS THE BOOK OF CONDOLENCE AT THE SERBIAN EMBASSY

22nd May, 2014

Minister of Foreign Affairs of the Republic of Turkey Ahmet Davutoglu signed today the Book of Condolence opened at the Serbian Embassy in Ankara, following the catastrophic floods and loss of human lives.


 

Read more...
Government declares three days of mourning for flood victims in Serbia

20th May 2014

The Serbian government declared at its session today three days of mourning over the death and suffering of a large number of citizens in the floods, to be observed on 21, 22 and 23 May 2014.

Read more...
PRESS RELEASE

OF THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA IN ANKARA
CONCERNING THE CATASTROPHIC FLOODS IN SERBIA

The Embassy of the Republic of Serbia in Ankara, with deepest regret, informs hereby the esteemed Turkish public about consequences of the catastrophic floods, which took place in our country, the Republic of Serbia, in which people lost lives and enormous material damage was done. Tens of thousands of people have been evacuated and placed in collective accommodation facilities. The accommodation conditions are hard and there is a possibility that different diseases and other medical problems emerge. Crops, houses, roads, schools have been destroyed.
 

Read more...
HUMANITARIAN AID FOR FLOOD VICTIMS IN SERBIA

May 17, 2014

On behalf of the Serbian Government and Ministry for Foreign Affairs of the Republic of Serbia we most kindly invite you to send your contributions and support Government's efforts to reduce the consequences of the tragic floods. Your respective material contribution can be delivered to our Embassy. The organisation of the Red Cross of Serbia has informed that at the moment there is an urgent need for the following items: mattresses, bed linens, bunk beds, dippers for children and adults, socks, underwear, clothes for children, torches/flashlights, batteries for torches, toiletries (soaps, toilet papers, paper towels, toothbrushes, toothpastes, etc...), asepsol 5P, ribber boots...

For the donations of medicines and medical equipment please contact the Embassy.

Read more...
SERBIAN STUDENTS VISITED THEIR EMBASSY

April 12th, 2014

Ambassador Vučetić received today our students who study at the various universities in Ankara.

The Ambassador wished to all of Serbian students a successful stay in Ankara, emphasizing that in the Serbian Embassy they can always find their second home.

Read more...
AMBASSADOR H.E. MR. DANILO VUČETIĆ VISITS BURSA

MARCH 19-20


Ambassador Danilo Vučetić and Counsellor Slobodan Radeka have visited the city of Bursa, where they have attended the Play „Henry the Sixth“ of the Belgrade National Theater, which took place in the State Theater of Bursa.

Read more...
TENTH ANNIVERSARY OF THE MARCH POGROM

March 17, 2014

The Embassy of the Republic of Serbia to the Republic of Turkey hereby informs that in the Year of 2014, Tenth Anniversary of the March Pogrom, that took place on March 17, 2004, at Kosovo and Metohija, will be marked in the Republic of Serbia.
 

Read more...
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY

13th February, 2014

On the occasion of the National Day and Armed Forces Day of Serbia, a reception was held in the Residence of the Ambassador of Serbia in Ankara hosted by the Ambassador of the Republic of Serbia H.E. Mr Danilo Vu;etic and Defense Attache Mr Goran Milosevic and their  spouses Mrs. Zorica and Mrs. Mirjana.
 

Read more...
SERBIAN AMBASSADOR TO THE REPUBLIC OF TURKEY H. E. MR. DANILO VUČETIĆ PRESENTS HIS CREDENTIALS


SEPTEMBER 3, 2013


The new Ambassador of the Republic of Serbia to the Republic of Turkey, H. E. Mr. Danilo Vucetic presented today at the Presidential Palace credentials to the President of the Republic of Turkey, H. E. Mr. Abdullah Gul.

Read more...
VISIT OF THE FIRST LADY OF SERBIA H.E. MRS. DRAGICA NIKOLIĆ TO ANKARA

June 23-24, 2013

Serbia’ s First Lady H. E. Mrs. Dragica Nikolić has, upon the invitation of the First Lady of Turkey H. E. Mrs. Hayrunnisa Gul, payed a vist to Ankara on June 23-24, 2013.


 

Read more...
PROGRAMME OF LEARNING THE SERBIAN LANGUAGE AT A DISTANCE

May 22, 2013

The Faculty of Philology of the Belgrade University, Serbia, has started the Programme of Learning the Serbian Language at a Distance, which represents well designed course,   available to Serbian Diaspora, Students of the Slavonic Studies abroad and to all the people, who are interested in learning  the Serbian Language.
 

Read more...
TRILATERAL SUMMIT HELD IN ANKARA

TRILATERAL SUMMIT HELD IN ANKARA

May 15, 2013

Serbia will use its best efforts to intensify regional cooperation, so that the region is politically and economically stable, said H.E. Mr. Tomislav Nikolic, President of the Republic of Serbia, in Ankara. At the trilateral summit, Serbia, Turkey and Bosnia and Herzegovina concluded that progress has been made in the political affairs of there states and now there is a need to improve economic cooperation. President Nikolic urged Turkey not to lobby for Kosovo's membership in international organizations.

 

 

Read more...
DECLARATION ON ECONOMIC AND TRADE COOPERATION BETWEEN SERBIA, TURKEY AND AND BIH HAS BEEN SIGNED

Ankara, May 14, 2013

H. E. Mr. Rasim Ljajić, Deputy Prime Minister and Minister of Foreign and Internal Trade and Telecommunications of the Republic of Serbia, has signed today, together with Turkish Minister of Economy, H. E. Mr. Zafer Caglayan and Bosnia-Herzegovina Minister of Foreign Trade and Economic Relations H. E. Mr. Mirko Šarović, the Declaration on Economic and Trade Cooperation between three countries. The Declaration includes enhacements of trade and economic relations between three countries, as well as joint access to third and fourth countries.
 

Read more...
WORKING VISIT TO THE CITY OF TRABZON

April 26, 2013

Serbian Ambassador to Turkey   H. E. Mr. Dušan Spasojević has payed a  working visit to province and city of Trabzon.

Guvernor Recep Kizilcik and mayor Orhan Gumrukcuoglu have expressed their readyiness for enhacement of the cooperation of the Trabzon city and province with the Republic of Serbia.

 

Read more...
FIRST TRILATERAL MEETING OF THE ECONOMY AND TRADE MINISTERS OF SERBIA, TURKEY AND BOSNIA AND HERZEGOVINA

April 12, 2013

Deputy Prime Minister and Minister of Foreign and Internal Trade of the Republic of Serbia H. E. Mr. Rasim Ljajić has met today in Ankara with the Minister of Economy of the Republic of Turkey H. E. Mr. Zafer Çağlayan and Minister of Foreign Trade and Economic Relations of Bosnia and Herzegovina H. E. Mr. Mirko Šarović, which was the first Trilateral Economic Meeting between three countries.

 


 

Read more...
NINTH ANNIVERSARY OF THE MARCH POGROM

March 19, 2013

The Embassy of the Republic of Serbia to the Republic of Turkey hereby informs that in the Year of 2013, the Ninth Anniversary of the March Pogrom, that took place on March 17, 2004, at Kosovo and Metohija, will be marked in the Republic of Serbia.

 


 

 

 

 

Read more...
SECOND SESSION OF THE JOIINT ECONOMIC COMMITTEE BETWEEN SERBIA AND TURKEY IN ANKARA, MARCH 13 – 14, 2013, VISIT OF THE MINISTER WITHOUT PORTFOLIO H. E. MR. SULEJMAN UGLJANIN TO ANKARA

March 19, 2013

The Second Session of the Serbia – Turkey Joint Economic Committee took place in Ankara on March 13 and March 14, 2013, and it got together many experts from the concerned Ministries of the Republic of Serbia and the Republic of Turkey.

 


 

Read more...
ANNIVERSARY CELEBRATION OF 1700 YEARS OF EDICT OF MILAN

March 19, 2013

Having in mind the significance and the impact of the Edict оf Milan on the church, state and social life since the age of the Roman Emperor Constatine the Great, who was born in Niš, the Republic of Serbia, until our time, the Embassy of the Republic of Serbia in Ankara informs hereby that the Year of 2013 has been declared in the Republic of Serbia as the Year of Edict of Milan Anniversary Celebration.

 

Read more...
MINISTER OF JUSTICE AND PUBLIC ADMINISTRATION VISITED THE REPUBLIC OF TURKEY

6th March, 2013

Minister of Justice and Public Administration of the Republic of Serbia, Mr Nikola Selakovic, completed the three-day visit to Turkey, during which he met President of the Turkish Grand National Assembly Mr Cemil Cicek, Minister of Justice, Mr Ergin Sadullah and representatives of high-level Turkish judiciary system.

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE MINISTER OF DEVELOPMENT OF THE REPUBLIC OF TURKEY, MR CEVDET YILMAZ

27th February, 2013

Ambassador Dusan Spasojevic met today with the Minister of Development of the Republic of Turkey. During the meeting Serbian-Turkish bilateral relations and numerous topics from political and economic development of Turkey were discussed.


 

Read more...
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY

15th February, 2013

On the occasion of the National Day and Armed Forces Day of Serbia, a reception was given in the Residence of the Ambassador of Serbia in Ankara hosted by the Ambassador of the Republic of Serbia H.E. Mr Dusan Spasojevic and Defense Attache Mr Goran Milosevic and their  spouses Mrs. Justine Anne and Mrs. Mirjana.

Read more...
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY

15th February, 2013

On the occasion of the National Day and Armed Forces Day of Serbia, a reception was given in the Residence of the Ambassador of Serbia in Ankara hosted by the Ambassador of the Republic of Serbia H.E. Mr Dusan Spasojevic and Defense Attache Mr Goran Milosevic and their  spouses Mrs. Justine Anne and Mrs. Mirjana.

Read more...
MINISTER SULAJMANUGLJANIN VISITED TURKEY

14th February, 2013

Minister without Portfolio in the Government of the Republic of Serbia, Dr Sulejman Ugljanin came to Turkey for a working visit, during which he met Turkish government officials and representatives of economic sector.

Read more...
Ambassador Spasojevic visits His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew I

22/01/2013

Ambassador Spasojevic visited His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew I.

Read more...
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC VISITED SERBIAN EMBASSY AND RESIDENCE IN ANKARA

5th February, 2013

During his official visit to the Republic of Turkey, H.E. Mr Tomislav Nikolic visited yesterday the Embassy and the Residence of the Republic of Serbia in Ankara.

Read more...
PRESIDENT NIKOLIC CONTINUES HIS OFFICIAL VISIT IN ISTANBUL

5th February, 2013

On the second day of his official visit to Turkey, President Nikolic attended the Business Forum and on that occasion asked the eminent businessmen of two countries to cooperate in a way that Serbian and Turkish high-leveled government officials do.

Read more...
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC MEETS ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW I

5th February, 2013

On the second day of his official visit to Turkey, President Nikolic met His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew I in the Ecumenical Patriarchate in Istanbul.

Read more...
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC BEGAN HIS TWO-DAY OFFICIAL VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY

4th February 2013

Laying a wreath at the memorial of Turkish Republic’s founder, Mustafa Kemal Ataturk and meeting with President Abdullah Gul, President Tomislav Nikolic, today, started his official visit to the Republic of Turkey.

Read more...
Ambassador Spasojevic Meets the Chairman of the Turkish Grand National Assembly Mr Cemil Çiçek

24/01/2013

Ambassador Spasojevic met today the Chairman of the Turkish Grand National Assembly Mr Cemil Çiçek.

Read more...
IN MEMORIAM - MILORAD SEKULIĆ (1954-2012)

<img style="border: none;" alt="" src="http://ankara.mfa.rs/odrzavanje/data/upimages/SEKULIC.jpg" />

31st December 2012

The Embassy of the Republic of Serbia in Ankara with great regret and sorrow informs that the Minister Counselor, Mr. Milorad Sekulić, passed away today in Ankara after a short illness, in his 58th year of life.

Mr. Milorad Sekulić remains in the memory of his collegues as a great diplomat and professional, exceptional colleague and noble person.

Commemoration will be held at the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Serbia, on Thursday, 3rd January 2013, at 11hrs.


THE CHIEF OF SERBIAN ARMED FORCES GENERAL STAFF VISITS TURKEY

14th December, 2012

SAF CHOD LTG Ljubisa Dikovic is ending his two-day visit to Turkey today during which he talked with his Turkish counterpart General Necdet Özel.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIC IN THE WORKING VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF IZMIR

29th November 2012

Visiting the Aegean province and city of Izmir today Ambassador Spasojevic had meetings with the Governor of Izmir, Mr Cahit Kirac, Deputy Mayor of Izmir Metropolitan Municipality, Dr Sari Aydogan and the President of Izmir Chamber of Commerce, Mr. Ekrem Demirtas.

Read more...
SERBIA IS A KEY COUNTRY IN THE REGION

24th November 2012


Serbian Prime Minister Ivica Dacic met yesterday in Istanbul with Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.


Read more...
PRIME MINISTER IVICA DAČIĆ VISITED EMBASSY AND RESIDENCE OF SERBIAN AMBASSADOR IN ANKARA

23rd November 2012

During his working visit to the Republic of Turkey Prime Minister Ivica Dačić visited Embassy and Serbian Ambassador’s Residence yesterday.

Read more...
IMPROVING BILATERAL RELATIONS WITH TURKEY

23rd November 2012

Prime Minister and Minister of the Interior Ivica Dacic spoke yesterday with President of Turkey Abdullah Gul about all major regional and international issues.

Read more...
SERBIAN PRIME MINISTER IVICA DAČIĆ HAS STARTED HIS VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY WITH THE MEETING WITH TURKISH PRESIDENT ABULLAH GUL

22nd November, 2012

Prime Minister and Minister of Interior of the Republic of Serbia Ivica Dačić, who is paying a working visit to Turkey, met with Turkish President Abdullah Gul in Ankara tonight.

Read more...
LECTURE OF THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AT TOBB UNIVERSITY

October 17th, 2012

In the organisation of the Faculty of Economy and Administration Sciences and International Entrepreneurship Club of Ankara TOBB University Ambassador Spasojević delivered the lecture on ’’Serbia – Turkey – Political and Economic Cooperation, Potentials and Future Prospects“.

Read more...
MINISTER UGLJANIN VISITED TURKEY

October 4th, 2012

Minister without Portfolio Sulejman Ugljanin has completed his several-day visit to Turkey during which he had meetings with Turkish officials in Ankara and Istanbul.

Read more...
VISIT OF THE MINISTER ŽARKO OBRADOVIĆ TO THE REPUBLIC OF TURKEY

October 1st, 2012

Minister of Education, Science and Technological Development, H.E. Mr Žarko Obradović, met today with the Minister of Education in the Government of the Republic of Turkey, H.E. Mr Omer Dincer.


Read more...
SERBIAN ATHLETES VISITED THEIR EMBASSY

September 13th, 2012

Ambassador Spasojevic received today our athletes who play in Ankara' football and handball clubs.

 

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE PRESIDENT OF THE BUSINESS ASSOCIATION TUSCON

September 11th, 2012

Ambassador Spasojević met today the delegation of Turkish Confederation of Businessman and Industrialists - TUSCON, headed by its President, Mr Rizanur Meral.


Read more...
PATRIARCH IRINEJ MEETS SERBIAN AMBASSADOR IN TURKEY

July 24th, 2012

His Holiness Irinej, Serbian Patriarch receives on July 24, 2012 at the Serbian Patriarchate in Belgrade His Excellency Dusan Spasojevic, Ambassador of the Republic of Serbia in Turkey.


Read more...
INTERVIEW WITH AMBASSADOR DUŠAN SPASOJEVIĆ, TODAY'S ZAMAN

July 18th, 2012

Ambassador Dušan Spasojević gave an interview to the "Today's Zaman".

>>>Read the interview of Ambassador Spasojević

 

 

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF CULTURE AND TOURISM OF THE REPUBLIC OF TURKEY ERTUGRUL GUNAY

June 21st, 2012

Ambassador Spasojevic met today the Minister of Culture and Tourism of the Republic of Turkey Mr Ertugrul Gunay.

Read more...
WORKING VISIT TO PROVINCE AND CITY OF MARDIN

May 10th, 2012

Delegation of the Embassy of the Republic of Serbia yesterday and today paid a working visit to Province and City of Mardin.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ ENDS HIS VISIT TO DIYARBAKIR

May 9th, 2012

Ambassador Spasojević ends his visit to Diyarbakir by talking with its politico-economic leadership.


Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ TODAY IN SHANLIURFA

May 8th, 2012

Ambassador Spasojević, who is heading the delegation of the Embassy of the Republic of Serbia, visited today the southeastern Province and City of Shanilurfa.

 

Read more...
THE FIRST VISIT OF AMBASSADOR OF SERBIA TO PROVINCE AND CITY GAZIANTEP

May 7th, 2012

Ambassador Dušan Spasojević has visited today the Province and the city of Gaziantep. This was the first visit of one of the Serbian’s ambassadors to Gaziantep, and this information was the one that all the interlocutors were emphasizing with a great pleasure.

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE UNDERSECRETARY OF THE MINISTRY OF ECONOMY AHMET YAKICI

May 4th, 2012

On today’s meeting between Ambassador Spasojević and the undersecretary of the Ministry of Economy of the Republic of Turkey, Ahmet Yakıcı, there were considered the questions from the field of bilateral economical cooperation among Serbia and Turkey.

Read more...
SUPPORT TO OUR NATIONAL VOLLEYBALL TEAM

May 3rd, 2012

Ambassador Spasojević visited today the Serbian’s senior woman national volleyball team, which is playing on the qualification tournament in Ankara, and for the participation on the Olympic Games in London.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITED THE PROVINCE AND CITY OF BURSA

April 25th, 2012

During today’s visit to province and city of Bursa, Ambassador Spasojević has met the governor and the deputy major Sahabetin Harput and Atila Ödünç, as well as the president of the Commercial and Industrial Chamber of Bursa Ҫelal Sonmez and the prominent members of the board of directors of the Chamber.

<a href="http://ankara.mfa.rs/odrzavanje/data/upimages/bursavalija.jpg " target= "blank"><img style="border: none;" alt="" src="http://ankara.mfa.rs/odrzavanje/data/upimages/bursavalija11.jpg " />

Read more...
AMBASSADOR VISITS ANKARA UNIVERSITY

March 28rd, 2012

Ambassador Spasojevic visited today University in Ankara, the oldest high education facility, and had a meeting with the rector, Professor Dr Cemal Talug.

Read more...
MEETING OF AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE MINISTER VEYSEL EROGLU

March 28rd, 2012

Ambassador Spasojević met today the Minister of forestry and water management in the Government of the Republic of Turkey Veysel Eroglu.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ MET ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW

March 23rd, 2012

Ambassador Spasojević has paid a visit to his Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew.

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE GOVERNOR OF THE PROVINCE OF ISTANBUL

March 23rd, 2012

Ambassador Spasojević met today the Governor of the province of Istanbul, Mr Avli Mutlu. In the warm atmosphere conversation, they underlined that Istanbul could be the bridge of cooperation between the two countries.

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE LEADER OF THE REPUBLICAN PEOPLE'S PARTY KEMAL KILIÇDAROĞLU

March 15th, 2012

Ambassador Spasojević met today the leader of the Republican People’s Party Kemal Kılılçdaroğlu.

Read more...
JOURNALISTS AND WRITERS ASSOCIATION AWARD CEREMONY

March 7th, 2012

The Association of Journalist and Writers last night organised the Award Ceremony for woman who achieved significant social contribution in the areas of civil commitment, civil initiatives, peace, education and entrepreneurship.

Read more...
VISIT TO ALTINDAG MUNICIPALITY

March 7th, 2012

Attache of the Embassy of the Republic of Serbia, Ms Dragana Blagojević, visited today Altindag Municipality, the central and the oldest municipality of the City of Ankara.

Read more...
AMBASSADOR’S SPASOJEVIĆ PRESENTATION AT THE INTERNATIONAL STRATEGIC RESEARCH ORGANISATION (USAK)

March 6th, 2012

At the seminar series organised by the prestegious Ankara research institute USAK, Ambassador Spasojević delivered a lecture on „Serbia’s Perspective on EU Candidacy and Its Contribution to the Regional Peace“.

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND DIRECTOR OF THE TURKISH COOPERATION AND DEVELOPMENT AGENCY (TIKA)

March 5th, 2012

Ambassador Spasojević met today Mr Serdar Cam, the Director of the Turkish Cooperation and Development Agency, TIKA.

Read more...
VISIT TO YENIMAHALLE MUNICIPALITY

March 5, 2012

Attache of the Embassy of the Republic of Serbia, Ms Dragana Blagojević, visited today Yenimahalle Municipality, one of the biggest municipalities in the City of Ankara.

Read more...
BILATERAL CONSULTATIONS IN DEFENSE WITH TURKEY

19th February, 2012

Secretary of State in the Ministry of Defence Dr Tanja Miscevic paid a two-day Official Visit to The Republic of Turkey.

 

Read more...
COOPERATION BETWEEN SERBIA AND TURKEY IN THE FIELD OF AGRICULTURE

February 8th, 2012

Minister of Agriculture, Trade, Forestry and Water Management Dusan Petrovic and Turkish Minister of Food, Agriculture and Livestock Mehmet Mehdi Eker talked today about the possibilities for improving cooperation in the field of agriculture, food industry and trade.

Read more...
MINISTER OF LABOR AND SOCIAL POLICY RASIM LJAJIC PAID WORKING VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY

January 24th, 2012

Minister of Labor and Social Policy Mr. Rasim Ljajic visited Republic of Turkey today.

Minister Ljajic met with the Minister of Labor and Social Security of the Republic of Turkey, Mr. Faruk Celik.

Read more...
MEETING WITH THE MINISTER OF NATIONAL EDUCATION OMER DINCER

January 6th, 2012

In today's meeting between Ambassador Spasojevic and Minister of National Education of Turkey and co-chairman of the Joint Committee for Economic Co-operation between Serbia and Turkey, Omer Dincer, all the aspects of bilateral cooperation were taken into consideration.

Read more...
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE MINISTER OF LABOUR AND SOCIAL POLICY

January 5th, 2012

Ambassador Spasojević met today the Minister of Labour and Social Policy Mr Faruk Celik.

During an open conversation they discussed current issues about the bilateral cooperation, as well as the already agreed concrete initiatives for the current year

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF INTERIOR

December 13th, 2011

Ambassador Spasojević met today the Minister of Interior of the Republic of Turkey Idris Naim Sahin.

 

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF AGRICULTURE OF THE REPUBLIC OF TURKEY MEHMET MEHDI EKER

December 8th, 2011

Ambassador Spasojevic met today the Minister of Agriculture of the Republic of Turkey Mehmet Mehdi Eker.


Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF NATIONL DEFENCE ISMET JILMAZ

December 6th, 2011

Minister of National Defense Ismet Yilmez met today H.E. Mr Spasojević. In the positive atmosphere they agreed that in the sector of defense there is a high level cooperation , but also a room for further improvement.

Read more...
MEETING WITH THE CHAIRMAN OF THE PARLIAMENTARY GROUP OF FRIENDSHIP BETWEEN SERBIA AND TURKEY

December 1st, 2011

Ambassador Spasojevic met today the Chairman of the Group of Friendship between Serbia and Turkey in Grand Turkish National Assembly, prof. PhD Seyit Sertcelik.

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE PRESIDENT OF THE CONSTITUTIONAL COURT OF TURKEY

November 28th, 2011.

Ambassador Spasojevic met today with Hasim Kilic, the President of the Counstitutional Court of Turkey.

Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE COMMANDER OF THE TURKISH ARMED FORCES GENERAL NECDET OZEL

November 25th, 2011

Ambassador Spasojevic met today with the Commander of the Turkish Armed Forces General Necdet Ozel.

Read more...
VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF KAYSERI

November 24th, 2011.

During today`s visit to the Province and City of Kayseri, Ambassador met with the Governor Mevlüt Bilici, the Deputy Mayor Mehmet Savruk, representatives of the commercial and industrial chambers of Kayserı and the Rector of the University ''Abdulah Gul'' Musa Asyalı.


<img style="border: none;" alt="" src="http://ankara.mfa.rs/odrzavanje/data/upimages/kajseri_manja1.jpg" /> 

Read more...
VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF KAYSERI

November 24th, 2011.

During today`s visit to the Province and City of Kayseri, Ambassador met with the Governor Mevlüt Bilici, the Deputy Mayor Mehmet Savruk, representatives of the commercial and industrial chambers of Kayserı and the Rector of the University ''Abdulah Gul'' Musa Asyalı.


Read more...
MEETING BETWEEN PRIME MINISTER CVETKOVIC AND PRIME MINISTER ERDOGAN

November 17th, 2011.

Prime Minister Mirko Cvetkovic and his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan agreed today in Istanbul that the two countries should continue with intensive contacts at the highest political level because that is a signal for deepening economic relations.

Read more...
PRIME MINISTER CVETKOVIC OPENS THE BLACK SEA ENERGY AND ECONOMIC FORUM

November 17th, 2011.

Prime Minister Mirko Cvetkovic said today at the opening of the Black Sea Energy-Economic Forum in Istanbul that Serbia is open to participate in projects aimed at strengthening the security of energy supply.

Read more...
PRESIDENT OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE NATIONAL ASSEMBLY, DRAGOLJUB MICUNOVIĆ VISITS TURKEY

October, 28th, 2011.

President of the Foreign Affairs Committee of  the National Assembly of Serbia Dragoljub Micunović Ph.D, finished  his two-day visit to the Republic of Turkey.

Mr Micunović was invited by the  Chairman of the Foreign Affairs Committee of the Turkish Grand National Assembly,  Mr Volkan Bozkir.

Read more...
HIGH DELEGATION OF THE SERBIAN ORTHODOX CHURCH VISITS PATRIARCHATE OF CONSTANTINOPOLE

October 26th, 2011.

High delegation of the Serbian Orthodox Church led by His Holiness Irinej, Serbian Patriarch, visited Patriarchate of Constantinople.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ GIVES A LECTURE AT THE HACATTEPE UNIVERSITY IN ANKARA

October, 18th  2011.

Ambassador Spasojević gave a lecture to the students of Hacattepe University in Ankara today. During the lecture, which was attended by over a 300 students, Ambassador Spasojević informed students and professors about the situation in the region, all aspects of bilateral cooperation between Serbia and Turkey, the process of EU integration and the current issues of international politics.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE PROVINCE AND CITY OF KONYA

October, 13th  2011.

During today`s visit to the Province and City of Konya, Ambassador Spasojević met with the Governor Aydin Nezih Dogan, the Mayor Tahir Аkyurek and representatives of the commercial and industrial chambers of Konya.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE PROVINCE AND CITY OF MERSIN

October, 8th  2011.

During today`s visit to the Province and City of  Mersin, Ambassador met with the Governor Hasan Basri Güzeloğlu, the Mayor Macit Özcan and representatives of the commercial and industrial chambers of Mersin and the Rector of the Mersin University Suha Aydin.

Read more...
THE MINISTER OF DEFENCE DRAGAN SUTANOVAC ATTENDS THE MEETING OF DEFENCE MINISTRIES FROM SEDM COUNTRIES

October, 3rd,  2011.

Minister of Defence Dragan Sutanovac attended the meeting of Defence Ministeries from SEDM Countries, which took place on October,  2nd  and 3rd  in Antalya, Turkey.


Read more...
SERBIAN MINISTER OF AGRICULTURE, TRADE, FORESTRY AND WATER MANAGEMENT DUSAN PETROVIĆ VISITS THE REPUBLIC OF TURKEY

September, 28th, 2011.

The Serbian Minister of Agriculture, Dusan Petrović, and a delegation from the Ministry of Agriculture, paid a one-day Official Visit to The Republic of Turkey.

During the Meeting with the Turkish Minister of Agriculture Mehmed Mehdi Eker, the Ministers spoke about various possibilities of developing cooperation in the field of Agriculture between Serbia and Turkey.

Read more...
HUMANITARIAN ACTION TO HELP REFUGEES

September, 22nd,  2011.

Humanitarian action to help refugees, organised by the Ankara Refugee Support Group, was held today in the Residence of the Serbian Ambassador. Hosts were the Ambassador Dusan Spasojević and his wife Justine.


Read more...
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE TURKISH MINISTER FOR EU EGEMEN BAGIS

September 6, 2011

Ambassador Spasojević met today the Turkish Minister for the EU Egemen Bagis.
During an open discussion, the Ambassador and the Minister exchanged their views and experiences in the EU integration processes of their two countries.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIC RECEIVES THE NATIONAL BOXING TEAM OF SERBIA

June 21, 2011

The Serbian Boxing Team will participate at the European Championship, which will be held from June 15-25 in Ankara. On this occasion Ambassador Spasojević received in his Residence the Serbian National Boxing Team and the Delegation of the Boxing Federation of Serbia.

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIC VISITS THE UNION OF CHAMBERS AND COMMODITY EXCHANGES OF TURKEY (TOBB)

June 20, 2011

Ambassador Spasojević had a meeting with Rifat Hisarciklioglu, the President of the Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBB), which is the most influential business association in the country.

Read more...
PROMOTION OF THE TURKISH EDITION OF THE BOOK ‘HAMAM BALKANIA’

June 7, 2011

Promotion of the Turkish edition of the book ‘Hamam Balkania’, written by Serbian author Vladislav Bajac, was held tonight in the Residence of the Serbian Ambassador, in the presence of the author.

Read more...
BELGRADE KARATE FEDERATION TEAM VISIT EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA

June 3, 2011

Belgrade Karate Federation Team, which participates at the 9. Regional Karate Championship in Ankara, from June 4-6, visited the Embassy of the Republic of Serbia today. 

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE INTERNATIONAL INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES (USAK)

May 21, 2011

Ambassador Spasojević visited today The International Institute for Strategic Studies (USAK). During the meeting with the management and top researcher of the Institute, Ambassador Spasojevic was introduced to the work and activities of this independent organisation which is very influential in Turkish political and academic circles and which analyses international politics with special attention to its reflection on Turkey. 

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIC RECEIVES CADET VOLLEYBALL NATIONAL TEAM OF SERBIA

May 6, 2011

Ambassador Spasojević hosted a reception in the honour of the Women Cadet Volleyball National Team of Serbia, who participated at 9. European Cadet Championship in Ankara.

Read more...
RECEPTION IN THE HONOUR OF THE VISIT OF THE VICE-PRESIDENT OF THE GERMAN MARSHAL FUND IVAN VEJVODA

March 22, 2011

In the Residence of the Serbian Ambassador a reception was held tonight in the honour of the visit of the Vice-President of The German Marshal Fund Ivan Vejvoda.

Read more...
PRIME MINISTER OF THE REPUBLIC OF SERBIA MIRKO CVETKOVIĆ PAYS AN OFFICIAL VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY

March 11, 2011

The Prime Minister of the Republic of Serbia Mirko Cvetković paid a two-day Official Visit to the Republic of Turkey, during which he met top Turkish Officials and a number of representatives of leading Turkish companies.

Read more...
SERBIAN NATIONAL DAY RECEPTION HELD IN ANKARA

February 15, 2011

Serbian Ambassador Dusan Spasojević and Defence Attache Zeljko Gajić hosted a National Day Reception on February 15th, 2011.

<img style="border: none;" alt="" src="http://ankara.mfa.rs/odrzavanje/data/upimages/PRIJEM1.jpg" />

Read more...
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ PRESENTS HIS CREDENTIAL LETTERS TO THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF TURKEY ABDULLAH GUL

February 10, 2011

The Ambassador of the Republic of Serbia in Turkey H.E. Mr Dusan Spasojević at the ceremony at Çankaya Presidential Palace presented his Letters of Credentials to the President of the Republic of Turkey H.E. Mr Abdullah Gül.

Read more...
News
SERBIA - EMERGING TECH DEVELOPMENT HUB
INVITATION TO A FREE THREE MONTH SERBIAN LANGUAGE COURSE VIA SKYPE
TURKISH BORDER GATES OPEN
ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ - ПРОДАЈА СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА
IMPORTANT! BORDER GATES OPEN AGAIN
EMBASSY ACCEPTING VISA APPLICATIONS AGAIN
ENTRANCE TO SERBIA
PARLIAMENTARY ELLECTIONS / MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ
ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ ТУРСКЕ СТИПЕНДИСТЕ / BRIEF NOTE ABOUT STUDENTS ON TURKIYE SCHOLARSHIPS PROGRAM
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ
DONATIONS TO THE REPUBLIC OF SERBIA FOR THE FIGHT AGAINST COVID-19
ВАЖНО!!! НОВИ ХУМАНИТАРНИ ЛЕТ ОБАВИЋЕ СЕ 31.03.2020. У 11.30 ЛОКАЛНО ВРЕМЕ
ВАЖНО!! ЕВИДЕНТИРАЊЕ ДРЖАВЉАНА КОЈИ НАМЕРАВАЈУ ДА СЕ ВРАТЕ У СРБИЈУ
ВАЖНО!! НОВА ИЗМЕНА ВРЕМЕНА ПОЛАСКА ХУМАНИТАРНОГ ЛЕТА 25.03.
ВАЖНО!!! ХУМАНИТАРНИ ЛЕТ ОБАВИЋЕ СЕ 25.03.2020. У 08.00 ЛОКАЛНО ВРЕМЕ
МИНИСТАР ДАЧИЋ:КАРАНТИН У МОРОВИЋУ ОБАВЕЗАН ЗА СВЕ СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈИ ДОЂУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА
МИНИСТАР ДАЧИЋ:КАРАНТИН У МОРОВИЋУ ОБАВЕЗАН ЗА СВЕ СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ КОЈИ ДОЂУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА
МИНИСТАР ДАЧИЋ: ДЕЦА, СТУДЕНТИ И ЉУДИ НА ЛЕЧЕЊУ ПРИОРИТЕТ ЗА ЕВАКУАЦИЈУ
COVID - 19 - ОСНОВНИ МЕХАНИЗМИ ВИРУСА И ТОК БОЛЕСТИ ИЗ ДАНА У ДАН
ВАЖНО! - ОРГАНИЗАЦИЈА ПОВРАТКА У СРБИЈУ - COVID-19
ОРГАНИЗАЦИЈА ПОВРАТКА У СРБИЈУ - COVID-19
ОБАВЕШТЕЊЕ О ОТКАЗАНИМ ЛЕТОВИМА ЗА СРБИЈУ
EMBASSY NOT ACCEPTİNG VİSA APPLİCATİONS
BORDER CLOSING - COVID-19 PREVENTION
КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ
AMBASSADOR MEETS TURKISH MINISTER OF INTERIOR
VISIT TO THE BUSINESS ASSOCIATION SANKON
NATIONAL DAY RECEPTION IN THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA IN ANKARA
OPEN CALL FOR CO-FINANCING OF PROJECTS FOR TRANSLATION OF WORKS OF SERBIAN LITERATURE INTO FOREIGN LANGUAGES
MORNING WITH SHOM – SPOUSES OF HEADS OF MISSIONS
WORKING VISIT OF BORDER POLICE DIRECTORATE OF THE REPUBLIC OF SERBIA TO ITS TURKISH COUNTERPART IN ANKARA
VISIT OF "VLADISLAV RIBNIKAR" ELEMENTARY SCHOOL
SPEAKER OF THE PARLIAMENT AT THE TANAP CEREMONY
30 YEARS OF WORK AND EXISTENCE OF BOSNA SANDZAK ASSOCIATION IN BAJRAMPASA ISTANBUL
VISA ABOLITION FOR CITIZENS OF ARAMENIA
PRESIDENT ERDOGAN RECEIVES CONGRATULATIONS ON THE NATIONAL DAY OF THE REPUBLIC OF TURKEY
DELEGATION OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE NATIONAL ASSEMBLY OF SERBIA
DINNER IN THE HONOUR OF H.E. MR. VOLKAN BOZKIR - CHAIRMAN OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE TURKEY’S GREAT NATIONAL ASSEMBLY
AMBASSADOR`S INTERVIEW IN DAILY SABAH
TOURIST PROMOTION OF BELGRADE IN ANKARA
SERBIA EUROPEAN WOMEN`S VOLLEYBALL CHAMPION
2019 CEV WOMEN`s VOLLEYBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN ANKARA
TRADITIONAL MODELLING SHOW
MINISTERS DACIC AND CAVUSOGLU MET IN ANTALYA
MINISTER DACIC OPENED HONORARY CONSULATE IN EDIRNE
CANDIDACY OF THE REPUBLIC OF SERBIA FOR RE-ELECTION TO THE UNESCO EXECUTIVE BOARD
DEAN OF ANKARA UNIVERSITY FACULTY OF AGRICULTURE VISITING EMBASSY
RUGBY TEAM RADNICKI NOVI BEOGRAD PLAYING IN ANKARA
WITH YUGO TO AUSTRALIA - NINO AND IRINA
VISIT OF “BAKIDER” ORGANIZATION
АMBASSADOR ZORAN MARKOVIC PATICIPATED IN THE MODELING COMPETITION
THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF GEORGIA, HOLDERS OF NATIONAL PASSPORT
AMBASSADOR ZORAN MARKOVIC FOR ANADOLY AGENCY
NATIONAL DAY OF THE REPUBLIC OF SERBIA
VISIT OF THE MINISTER OF CULTURE OF THE REPUBLIC OF TURKEY TO STAND OF SERBIA AT THE FAIR OF TOURISM
STAND OF THE REPUBLIC OF SERBIA AT THE TOURISM FAIR IN ISTANBUL
NOTICE OF THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA
NOTICE OF THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA
VISIT TO THE MINISTER OF EDUCATION OF THE REPUBLIC OF TURKEY
MEETING OF MINISTRY OF AGRICULTURE, FORESTY AND WATER MANAGMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA BRANISLAV NEDIMOVIC WITH MINISTRY OF AGRICULTURE AND FORESTRY OF THE REPUBLIC OF TURKEY BEKIROM PAKDEMIRLIJEM, ANKARA 05.12.2018.
PREMIERE OF THE DOCUMENTARY FILM ON BELGRADE
MINISTER ANTIC ON THE OCCASION OF „COMPLETION OF THE OFFSHORE SECTION OF TURKSTREM PROJECT CEREMONY”
LECTURE IN THE ANKARA CHAMBER OF INDUSTRY
Opening ceremony of the Grand Istanbul Airport
CONSULAR CONSULTATIONS BETWEEN SERBIA AND TURKEY
SERBIAN CITIZENS NEED VISA FOR TRAVELING TO IRAN
ЗАПИСНИК О ОТВОРАЊУ ПОНУДА И ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / RECORD OF OPENING OF BIDS AND THE DECISION ON THE CONTRACT AWARD
VISAS FOR IRAN CITIZENS
Bilateral meetings of the President of the Serbian Parliament Maja Gojkovic with the Presidents of the Assembly of Iran and Kazakhstan
Speach of the President of the National Assembly Maja Gojković at the Third Meeting of the Speakers of the countries of Eurasia
Third Meeting of Speakers
ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И АДАПТАЦИЈИ ОБЈЕКТА АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АНКАРИ - ПОЗИВ ЗА ПОДНОЂЕЊЕ ПОНУДА И ДОСТАВА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / CONSTRUCTION WORKS ON THE REHABILITATION AND ADAPTATION ON THE BUILDING OF THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA - AN INVITATION TO BID AND BIDDING DOSSIER
Ambassador Markovic in a courtesy visit to Volkan Bozkir
11th international competition in modeling
Deputy Prime Minister and Minister Ljajic at the opening of the Fair in Izmir
Minister of Education Mladen Šarčević at the 87th international fair in Izmir
PRESIDENT ERDOGAN RECEIVED CONGRATULATIONS ON THE OCCASION OF VICTORY DAY
OPENING OF THE HONORARY CONSULATE IN ANTALYA – PRESS RELAEASE
VISIT TO ANKARA OF THE SPECIAL ENVOY OF PRESIDENT VUCIC AND MINISTER OF INTERIOR AFFAIRS H.E. MR. NEBOJSA STEFANOVIC
ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ САЈАМ У ИЗМИРУ, СЕПТЕМБAR 2018. - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ И ДОСТАВА КОНКУРСНE ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / IZMIR INTERNATIONAL FAIR, SEPTEMBER, 2018 - AN INVITATION TO BID AND BIDDING DOSSIER
Bid Form in the Procedure of Awarding Contract for the Provision of Services of Organising the Exhibition of the Republic of Serbia at the 87th International Fair in Izmir, Turkey
ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА / DECISION ON AWARDING THE CONTRACT
Visit to Antalya Governor and Mayor
AMBASSADOR VISITED THE GOVERNOR OF ANKARA
PRESIDENT VUCIC ATTENDED PRESIDENT ERDOGAN`S INAUGURATION CEREMONY
NOTICE
NOTICE BY THE MINISTRY OF CULTURE AND INFORMATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA
PARK OF SERBIAN TURKISH FRIENDSHIP IN ANKARA
PRESIDENT VUCIC CONGRATULATED PRESIDENT ERDOGAN ON THE ELECTION VICTORY
PRESIDENT VUCIC AT THE OPENING CEREMONY OF THE TANAP PIPELINE
INFORMATION ABOUT THE ENTRANCE TO KOSOVO AND METOHYA WITH THE PASSPORTS OF THE REPUBLIC OF SERBIA ISSUED BY COORDINATION DIRECTORATE OF THE MINISTRY OF INTERIOR OF THE REPUBLIC OF SERBIA
DONATION OF SCHOOL BOOKS FOR LEARNING BOSNIAN LANGUAGE TO THE ASSOCIATIONS OF OUR EMIGRANTS IN ISTANBUL
THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF BURUNDI , HOLDERS OF ALL PASSPORTS
THE ABOLITION OF VISAS FOR THE CITIZENS OF THE REPUBLIC OF AZERBAIJAN, HOLDERS OF NATIONAL PASSPORT
TURKISH MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS RECEIVED SERBIAN AMBASSADOR
SERBIAN OMBUDSMAN`S DELEGATION IN ANKARA, MAY 06-09, 2018
OFFICIAL VISIT TO TURKEY OF THE SERBIAN PRESIDENT, MAY 6-7, 2018
FIFTH INTERNATIONAL ECONOMIC SUMMIT RUMELISIAD
SERBIAN CITIZENSHIP FOR THE CITIZENS OF THE FORMER YUGOSLAV REPUBLICS
BILATERAL POLITICAL CONSULTATIONS
AMBASSADOR VISITED THE GOUVERNOR OF ISTANBUL
AMBASSADOR MARKOVIC`S COURTESY CALL TO MAYOR OF ISTANBUL
AMBASSADOR VISITED ECUMENICAL PATRIARCH
AMBASSADOR PRESENTED THE CREDENTIAL LETTERS
Суфинансирање пројекта који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
DRAGAN MARKOVIC – PALMA VISITING ANKARA
Change of visa regime – Georgia (regular passports
Change of visa regime – Republic of Indonesia (regular passports)
Change of visa regime - Indonesia (official and diplomatic passports)
Change of visa regime - Thailand (official and diplomatic passports)
Change of visa regime - Iran (regular passports)
Change of visa regime - India (regular passports)
Change of visa regime - Kyrgyzstan (official and diplomatic passports)
RTS SAT ENDS BROADCASTING VIA SATELITE EUTELSAT 16E AND STARTS USING SATELITE ASTRA 4A
ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ И ДОСТАВА ТЕНДЕРСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ / AN INVITATION TO BID AND TENDER DOCUMENTS
VIII SERBIAN DIASPORA MEDICAL CONFERENCE
NATIONAL THEATRE IN BELGRADE GAVE SUCCESSFUL PERFORMANCES IN ADANA
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE SPEAKER OF THE GRAND NATIONAL ASSEMBLY OF THE REPUBLIC OF TURKEY
Bilateral security consultations between Serbian and Turkish Ministry of Foreign Affairs
Public intemational two-phase open competition for the design of a conceptual solution for the Zoran Đinđić memorial at the Students square in Belgrade
THE CHANGE OF THE ADDRESS OF THE EMBASSY
SIRBİSTAN İLE ÇİN ARASINDA UMUMİ PASAPORT HAMİLİLERE KARŞILIKLI VİZE MUAFİYETİ
MUTUAL VISA ABOLITION BETWEEN SERBIA AND CHINA
INVITATION TO TENDER FOR THE PROVISION OF REAL ESTATE SALES SERVICES – THE SALE OF DIPLOMATIC REAL ESTATE IN NEW YORK (UNITED STATES OF AMERICA), TOKYO (JAPAN), BONN (GERMANY), AND BERNE (SWITZERLAND)
THE AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF LEBANON ОN ABOLISHING VISAS FOR HOLDERS OF DIPLOMATIC, SPECIAL AND OFFICIAL PASSPORTS-ENTRY INTO FORCE 28. MAY 2016.
SERBIAN FILM IN ANKARA-"WE WILL BE CHAMPIONS OF THE WORLD"-CER MODERN, MARCH 20, 2016
ENTRY INTO FORCE OF THE AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA AND THE GOVERNMENT OF GEORGIA ON THE ABOLITION OF VISAS FOR HOLDERS OF DIPLOMATIC AND OFFICIAL PASSPORTS – FEBRUARY 3, 2016
"THE TRUTH-NO KOSOVO UNESCO"
Why Kosovo is ineligible for membership in UNESCO-the non-paper of the Republic of Serbia, 19.10.2015
CONDOLENCES FOR THE TRAGIC LOSSES OF HUMAN LIVES IN ANKARA-OCTOBER 10, 2015
THE SERBIAN GOVERNMENT OPENED A SPECIAL PURPOSE ACCOUNT TO COLLECT DONATIONS TO HELP MIGRANTS IN SERBIA
ENTRY INTO FORCE OF THE AGREEMENT BETWEEN THE SERBIAN GOVERNMENT AND THE GOVERNMENT OF MOLDOVA ON THE ABOLITION OF VISAS FOR CITIZENS OF TWO COUNTRIES, HOLDERS OF BIOMETRIC PASSPORTS - 6th AUGUST 2015
BILATERAL POLITICAL CONSULTATIONS IN ANKARA, JUNE 29, 2015
ABOLISHING OF VISAS FOR CITIZENS OF QATAR, KUWAIT, OMAN AND BAHRAIN ENTERS INTO FORCE JUNE 30, 2015
CHANGE OF THE ACCOUNT FOR FINANCIAL HELP FOR VICTIMS OF LAST YEAR FLOODS IN SERBIA, MAY 25, 2015
LECTURE ABOUT SERBIA TO CHILDREN IN ANKARA ELEMENTARY SCHOOLS, MAY 15, 2015
SPEAKER OF THE NATIONAL ASSEMBLY OF THE REPUBLIC OF SERBIA PAID AN OFFICIAL VISIT TO TURKEY
PROMOTION OF THE NEW TURKISH-SERBIAN DICTIONARY AT THE SERBIAN RESIDENCE
CONCERT OF THE BELGRADE CHAMBER ORCHESTRA „PRO CLASSICA“ IN ANKARA
NOTICE REGARDING CHANGE IN VISA REGIME
AMBASSADOR VUČETIĆ PARTICIPATED AT THE SYMPOSIUM ''CENTENNIAL WORLD WAR ONE''
VISIT OF THE RECTOR OF THE UNIVERSITY OF BELGRADE TO ANKARA, 16-19. OCTOBER 2014, SIGNING OF THE PROTOCOL ON ACADEMIC COOPERATION WITH THE ANKARA UNIIVERSITY
AMBASSADOR VUČETIĆ IN THE WORKING VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF ANTALYA
MEETING WITH THE MINISTER OF NATIONAL EDUCATION NABI AVCI
AMBASSADOR VUCETIC MEET WITH THE TURKISH MINISTER OF ECONOMY HIHAT ZEYBEKCI
FOREIGN MINISTER AHMET DAVUTOGLU SIGNS THE BOOK OF CONDOLENCE AT THE SERBIAN EMBASSY
Government declares three days of mourning for flood victims in Serbia
PRESS RELEASE
HUMANITARIAN AID FOR FLOOD VICTIMS IN SERBIA
SERBIAN STUDENTS VISITED THEIR EMBASSY
AMBASSADOR H.E. MR. DANILO VUČETIĆ VISITS BURSA
TENTH ANNIVERSARY OF THE MARCH POGROM
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY
SERBIAN AMBASSADOR TO THE REPUBLIC OF TURKEY H. E. MR. DANILO VUČETIĆ PRESENTS HIS CREDENTIALS
VISIT OF THE FIRST LADY OF SERBIA H.E. MRS. DRAGICA NIKOLIĆ TO ANKARA
PROGRAMME OF LEARNING THE SERBIAN LANGUAGE AT A DISTANCE
TRILATERAL SUMMIT HELD IN ANKARA
DECLARATION ON ECONOMIC AND TRADE COOPERATION BETWEEN SERBIA, TURKEY AND AND BIH HAS BEEN SIGNED
WORKING VISIT TO THE CITY OF TRABZON
FIRST TRILATERAL MEETING OF THE ECONOMY AND TRADE MINISTERS OF SERBIA, TURKEY AND BOSNIA AND HERZEGOVINA
NINTH ANNIVERSARY OF THE MARCH POGROM
SECOND SESSION OF THE JOIINT ECONOMIC COMMITTEE BETWEEN SERBIA AND TURKEY IN ANKARA, MARCH 13 – 14, 2013, VISIT OF THE MINISTER WITHOUT PORTFOLIO H. E. MR. SULEJMAN UGLJANIN TO ANKARA
ANNIVERSARY CELEBRATION OF 1700 YEARS OF EDICT OF MILAN
MINISTER OF JUSTICE AND PUBLIC ADMINISTRATION VISITED THE REPUBLIC OF TURKEY
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE MINISTER OF DEVELOPMENT OF THE REPUBLIC OF TURKEY, MR CEVDET YILMAZ
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY
SERBIAN EMBASSY IN ANKARA CELEBRATES THE NATIONAL DAY AND THE ARMED FORCES DAY
MINISTER SULAJMANUGLJANIN VISITED TURKEY
Ambassador Spasojevic visits His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew I
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC VISITED SERBIAN EMBASSY AND RESIDENCE IN ANKARA
PRESIDENT NIKOLIC CONTINUES HIS OFFICIAL VISIT IN ISTANBUL
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC MEETS ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW I
PRESIDENT TOMISLAV NIKOLIC BEGAN HIS TWO-DAY OFFICIAL VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY
Ambassador Spasojevic Meets the Chairman of the Turkish Grand National Assembly Mr Cemil Çiçek
IN MEMORIAM - MILORAD SEKULIĆ (1954-2012)
THE CHIEF OF SERBIAN ARMED FORCES GENERAL STAFF VISITS TURKEY
AMBASSADOR SPASOJEVIC IN THE WORKING VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF IZMIR
SERBIA IS A KEY COUNTRY IN THE REGION
PRIME MINISTER IVICA DAČIĆ VISITED EMBASSY AND RESIDENCE OF SERBIAN AMBASSADOR IN ANKARA
IMPROVING BILATERAL RELATIONS WITH TURKEY
SERBIAN PRIME MINISTER IVICA DAČIĆ HAS STARTED HIS VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY WITH THE MEETING WITH TURKISH PRESIDENT ABULLAH GUL
LECTURE OF THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AT TOBB UNIVERSITY
MINISTER UGLJANIN VISITED TURKEY
VISIT OF THE MINISTER ŽARKO OBRADOVIĆ TO THE REPUBLIC OF TURKEY
SERBIAN ATHLETES VISITED THEIR EMBASSY
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE PRESIDENT OF THE BUSINESS ASSOCIATION TUSCON
PATRIARCH IRINEJ MEETS SERBIAN AMBASSADOR IN TURKEY
INTERVIEW WITH AMBASSADOR DUŠAN SPASOJEVIĆ, TODAY'S ZAMAN
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF CULTURE AND TOURISM OF THE REPUBLIC OF TURKEY ERTUGRUL GUNAY
WORKING VISIT TO PROVINCE AND CITY OF MARDIN
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ ENDS HIS VISIT TO DIYARBAKIR
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ TODAY IN SHANLIURFA
THE FIRST VISIT OF AMBASSADOR OF SERBIA TO PROVINCE AND CITY GAZIANTEP
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE UNDERSECRETARY OF THE MINISTRY OF ECONOMY AHMET YAKICI
SUPPORT TO OUR NATIONAL VOLLEYBALL TEAM
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITED THE PROVINCE AND CITY OF BURSA
AMBASSADOR VISITS ANKARA UNIVERSITY
MEETING OF AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE MINISTER VEYSEL EROGLU
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ MET ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE GOVERNOR OF THE PROVINCE OF ISTANBUL
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE LEADER OF THE REPUBLICAN PEOPLE'S PARTY KEMAL KILIÇDAROĞLU
JOURNALISTS AND WRITERS ASSOCIATION AWARD CEREMONY
VISIT TO ALTINDAG MUNICIPALITY
AMBASSADOR’S SPASOJEVIĆ PRESENTATION AT THE INTERNATIONAL STRATEGIC RESEARCH ORGANISATION (USAK)
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND DIRECTOR OF THE TURKISH COOPERATION AND DEVELOPMENT AGENCY (TIKA)
VISIT TO YENIMAHALLE MUNICIPALITY
BILATERAL CONSULTATIONS IN DEFENSE WITH TURKEY
COOPERATION BETWEEN SERBIA AND TURKEY IN THE FIELD OF AGRICULTURE
MINISTER OF LABOR AND SOCIAL POLICY RASIM LJAJIC PAID WORKING VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY
MEETING WITH THE MINISTER OF NATIONAL EDUCATION OMER DINCER
MEETING BETWEEN THE AMBASSADOR AND THE MINISTER OF LABOUR AND SOCIAL POLICY
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF INTERIOR
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF AGRICULTURE OF THE REPUBLIC OF TURKEY MEHMET MEHDI EKER
MEETING BETWEEN AMBASSADOR AND THE MINISTER OF NATIONL DEFENCE ISMET JILMAZ
MEETING WITH THE CHAIRMAN OF THE PARLIAMENTARY GROUP OF FRIENDSHIP BETWEEN SERBIA AND TURKEY
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE PRESIDENT OF THE CONSTITUTIONAL COURT OF TURKEY
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE COMMANDER OF THE TURKISH ARMED FORCES GENERAL NECDET OZEL
VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF KAYSERI
VISIT TO THE PROVINCE AND CITY OF KAYSERI
MEETING BETWEEN PRIME MINISTER CVETKOVIC AND PRIME MINISTER ERDOGAN
PRIME MINISTER CVETKOVIC OPENS THE BLACK SEA ENERGY AND ECONOMIC FORUM
PRESIDENT OF THE FOREIGN AFFAIRS COMMITTEE OF THE NATIONAL ASSEMBLY, DRAGOLJUB MICUNOVIĆ VISITS TURKEY
HIGH DELEGATION OF THE SERBIAN ORTHODOX CHURCH VISITS PATRIARCHATE OF CONSTANTINOPOLE
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ GIVES A LECTURE AT THE HACATTEPE UNIVERSITY IN ANKARA
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE PROVINCE AND CITY OF KONYA
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE PROVINCE AND CITY OF MERSIN
THE MINISTER OF DEFENCE DRAGAN SUTANOVAC ATTENDS THE MEETING OF DEFENCE MINISTRIES FROM SEDM COUNTRIES
SERBIAN MINISTER OF AGRICULTURE, TRADE, FORESTRY AND WATER MANAGEMENT DUSAN PETROVIĆ VISITS THE REPUBLIC OF TURKEY
HUMANITARIAN ACTION TO HELP REFUGEES
MEETING BETWEEN AMBASSADOR SPASOJEVIĆ AND THE TURKISH MINISTER FOR EU EGEMEN BAGIS
AMBASSADOR SPASOJEVIC RECEIVES THE NATIONAL BOXING TEAM OF SERBIA
AMBASSADOR SPASOJEVIC VISITS THE UNION OF CHAMBERS AND COMMODITY EXCHANGES OF TURKEY (TOBB)
PROMOTION OF THE TURKISH EDITION OF THE BOOK ‘HAMAM BALKANIA’
BELGRADE KARATE FEDERATION TEAM VISIT EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ VISITS THE INTERNATIONAL INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES (USAK)
AMBASSADOR SPASOJEVIC RECEIVES CADET VOLLEYBALL NATIONAL TEAM OF SERBIA
RECEPTION IN THE HONOUR OF THE VISIT OF THE VICE-PRESIDENT OF THE GERMAN MARSHAL FUND IVAN VEJVODA
PRIME MINISTER OF THE REPUBLIC OF SERBIA MIRKO CVETKOVIĆ PAYS AN OFFICIAL VISIT TO THE REPUBLIC OF TURKEY
SERBIAN NATIONAL DAY RECEPTION HELD IN ANKARA
AMBASSADOR SPASOJEVIĆ PRESENTS HIS CREDENTIAL LETTERS TO THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF TURKEY ABDULLAH GUL
News - Archive